Καταγγελία για εμπαιγμό εργαζομένων από την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Ευρυτανίας

2418

Τον εμπαιγμό των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ και την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης για το παιχνίδι που παίζεται τους τελευταίους μήνες στις πλάτες των εργαζομένων σχετικά με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τηντετράμηνη παράταση, με την οποία δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η καταγγελία σχετίζεται με τους 30.033 εργαζόμενους του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ με τη σύμβαση των ανωτέρω να λήγει και όχι μόνο να μην ενημερώνονται για την παράταση της εργασίας τους αλλά να καλούνται να προσέλθουν στον ΟΑΕΔ για την έκδοση των καρτών ανεργίας τους. Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας καλεί τους εργαζομένους να συντονίσουν τη δράση τους και να απαιτήσουν σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα. Η δήλωσή τους έχει ως εξής «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον συνεχιζόμενοεμπαιγμό των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ. Η κυβέρνηση, εβδομάδες τώρα, υπόσχεται υπογραφή της Κοινής ΥπουργικήςΑπόφασης για την τετράμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων,ενώτην ίδια στιγμή ο ΟΑΕΔ επικαλείται ότι δεν ξέρει τίποτα και ειδοποιείτους φορείς ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος Ιούνη θα πρέπει να βγουν στηνανεργία.
Από τη στάση της κυβέρνησης πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το που οδηγεί η πολιτική του μοιράσματος της φτώχιας και της κάλυψης των αναγκών των υπηρεσιών με «ελαστικούς» εργαζόμενους με άθλιες αμοιβές,πρακτική με την οποία συμφωνεί και η Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ ζητά να υπογραφεί η ΚΥΑ εδώ και τώρα. Να σταματήσει η ομηρία τόσων χιλιάδων ανθρώπων… Να μην πεταχτεί κανένας εργαζόμενος στον δρόμο.Καλεί τους εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ να συντονίσουν τη δράση τους και να απαιτήσουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.»