Με αισθήματα έντονης αγανάκτησης και απογοήτευσης ο εμπορικός κόσμος της Σπερχειάδας και της ευρύτερης περιοχής έρχεται αντιμέτωπος κατ’ επανάληψη με ένα άδειο Α.Τ.Μ της Εθνικής Τράπεζας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας καταγγέλλει για το πρόβλημα:

«Σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 ημέρα λαϊκής αγοράς για την Σπερχειάδα και καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν χρήματα στο ATM.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας γίνεται δέκτης εντονότατων διαμαρτυριών από τους κατοίκους διότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις ανάγκες για προμήθειες βασικών αγαθών και στην αγορά της Σπερχειάδας υπάρχει οικονομική ασφυξία.

Έχουμε απευθύνει επανειλημμένως αίτημα στο αρμόδιο τμήμα της Εθνικής Τράπεζας χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι τραγικό εν έτη 2022 να έχουμε καταγγελία κατοίκου ότι δεν έχει ούτε 1 € για το ψωμί της ημέρας διότι το ATM δεν λειτουργεί από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

Και δεν ξέρουμε ως πότε σύμφωνα με την απάντηση της τράπεζας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας απαιτεί:

Από τους Yπουργούς κ. Χρ. Σταϊκούρα, κ. Γιάν. Οικονόμου

Bουλευτές κ. Θέμη Χειμάρα κ. Γ. Κοτρώνια, κ. Γιάννη Σαρακιώτη

Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό,

Δήμαρχο κ. Γιώργο Χαντζή

Περιφερειακό σύμβουλο κ. Κώστα Καραγιάννη

Πρόεδρο της κοινότητος Σπερχειάδας κ. Νίκο Τζιβελέκα

Αντιπολίτευση κ. Ευθ. Παπαευθυμίου, κ. Παν. Ράμμο

Να προβούν σε ενέργειες ούτως ώστε στην Σπερχειάδα έδρα του Δήμου και μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Φθιώτιδος να υπάρξει μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα διότι δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την διοίκηση της εθνικής τράπεζας και της ιδιωτικής εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση των ATM εκτός τραπεζικών καταστημάτων διότι όπως γνωρίζετε η Σπερχειάδα στερείται αυτών».