Κατατέθηκε η μελέτη για την κατεδάφιση του κτιρίου ‘’φάντασμα’’

2212

Την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκε η ολοκληρωμένη μελέτη για την έκδοση της άδειας κατεδάφισης του μεγάλου ημιτελούς ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου. Το επιβλητικό λόγω μεγέθους κτίριο που για χρόνια έμενε ανεκμετάλλευτο δέσποζε στο κέντρο της πόλης, αποτελώντας  χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ή ακόμη και προσωρινή κατοικία αδέσποτων ζώων. Το αμφιλεγόμενο αυτό κτίριο που κάθε άλλο παρά ομόρφαινε την εικόνα της πόλης, έφτασε η ώρα να κατεδαφιστεί και στην θέση του να ανεγερθεί νέο συγκρότημα κτιρίων. Ο Δήμος Καρπενησίου αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό. Το σχέδιο προβλέπει την ολική κατεδάφισή του κτηρίου ‘φάντασμα’ έως το επίπεδο του δρόμου, με την παράλληλη μελέτη για τη δημιουργία στο σημείο όσο το δυνατών περισσοτέρων θέσεων στάθμευσης.

Για το σημαντικό αυτό έργο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της πόλης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτης δήλωσε σχετικά:

‘‘Με όραμα, συνεργασία και σχεδιασμό πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η πόλη απελευθερώνεται από το γιαπί που την είχε στοιχειώσει για τα τελευταία 30 χρόνια. Μια πολύ σημαντική παρέμβαση με την αγορά του κτηρίου από την αγορά του κτηρίου από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας και την χρηματοδότηση του έργο κατεδάφισης’’.