82 Εθελοντές έδωσαν αίμα στη Γρανίτσα

Η ευχαριστήρια επιστολή Καρδαμπίκη

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των δημοτών Αγράφων στις Κινητές Μονάδες Υγείας που εγκαταστάθηκαν από το Σάββατο 12 έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γρανίτσα Ευρυτανίας στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το φορέα υλοποίησης ‘’Αναγέννηση & Πρόοδος’’ και υπό την επίβλεψη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΠΑ. Υπολογίζεται ότι τις μέρες αυτές εξετάστηκαν περίπου 350 δημότες από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 εξετάσεις. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε μία μεγάλη προσφορά για τον τόπο και ειδικότερα για τις απομακρυσμένες και πολύπαθες περιοχές των Αγράφων, όπου κατοικούν άνθρωποι υπερήλικες και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ώστε να μεταβούν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου ή ακόμη και σε νοσοκομεία της Αθήνας για σημαντικές εξετάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες, προσήλθαν να δώσουν 82 Αγραφιώτες, εθελοντές αιμοδότες για την Τράπεζα Αίματος των πρώην Δήμων Απεραντίων-Ασπροποτάμου στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου υπεύθυνη είναι η κα Βασιλική Κλίτσα.

Η επιστολή Καρδαμπίκη

Για την κίνηση αυτή ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμίκης ευχαρίστησε θερμά, τόσο τους γιατρούς και το προσωπικό, όσο και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τον φορέα  υλοποίησης ‘’Αναγέννηση & Πρόοδος’’ για την προσφορά τους στον τόπο. Ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει: «Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δυσπρόσιτων περιοχών είναι η δύσκολη πρόσβασή τους σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έτσι ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μας η επίσκεψη στον Δήμο Αγράφων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αλλά και εκ μέρους όλων των δημοτών μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γιατί αυτό το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μια δική του πρωτοβουλία και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ <<Αναγέννηση & Πρόοδος >>, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ).

Μια πολυπληθής ομάδα νοσηλευτών και ιατρών όλων των ειδικοτήτων πραγματοποίησαν περισσότερες απο 1000 εξετάσεις σε περίπου 350 δημότες μας που προσήλθαν στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σε αυτή τη δύσκολη υγειονομικά αλλά και οικονομικά συγκυρία, τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές και άξιες συγχαρητηρίων ειδικά σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετάβασής τους  και λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, σε δομές υγείας.

Ο στόχος του προγράμματος ,που είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σίγουρα πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Συγκινητική ήταν όμως και η προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας, οι οποίοι με μοναδικό κίνητρο το συναίσθημα της αλληλεγγύης,  προσήλθαν,  θέλοντας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξεύρεσης αίματος.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!»