Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, ο Δήμος Καρπενησίου έχει  ολοκληρώσει όλες τις εργασίες συντήρησης στο κτίριο, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών.

Η επιστημονική ομάδα εργασίας της Βουλής των Ελλήνων, που έχει αναλάβει και τη Μουσειολογική Μελέτη, προχωρά στη συγκέντρωση τεκμηριωτικού υλικού από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και στη συντήρηση του υπάρχοντος τεκμηριωτικού υλικού που μέχρι πρότινος αποτελούσε το εκθεσιακό υλικό του Μουσείου, προκειμένου να δημιουργηθεί η Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου.

Λόγω των παραπάνω εργασιών το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2018, υπεγράφη στις Κορυσχάδες το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων. Το μνημόνιο προσβλέπει στην οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, με σκοπό να φωτίσει γεγονότα που συνέβησαν τα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, να διδάξει και να εκπαιδεύσει παρασταστικά τις επόμενες γενιές, να διατηρήσει και να ενδυναμώσει την εθνική μνήμη, να αναδείξει την ιστορικότητα της περιοχής και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή και να δημιουργήσει πηγή οικονομικής αξιοποίησης.