Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 οι διήμερες συναντήσεις- ενημερώσεις προς τους κατοίκους του Δήμου Αγράφων για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ).

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Κρέντης, στη Βαλαώρα και στο Ραπτόπουλο από την κα. Κοντονάσιου Ελένη, Διευθύντρια της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπ. Εργασίας και την κα. Μιχαηλίδου Ευδοκία, Στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και ήταν ανοιχτές για το κοινό.

Η ενημέρωση αφορούσε τον τρόπο σύστασης αυτών των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, στα διαδικαστικά τα οποία απαιτούνται για τη δημιουργία τους, τα οφέλη που παρέχουν στις ομάδες που προχωρούν στη σύσταση αυτών, καθώς και τα αντικείμενα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν αναφορικά με τις ευκαιρίες που δίνει ο Δήμος Αγράφων στους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα στις συναντήσεις παρευρέθηκαν και δημότες των Αγράφων οι οποίοι είναι ήδη μέλη ανάλογων επιχειρήσεων και κατέθεσαν τη δική τους άποψη σχετικά με το θέμα, προτρέποντας και άλλους ανθρώπους να τολμήσουν ένα ανάλογο εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τις δύο κυρίες που μας έκαναν την τιμή να έρθουν για να ενημερώσουν τους δημότες μας αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτές τις ενημερώσεις και πιστεύουμε οι δημότες μας να στηρίξουν το εγχείρημα αυτής της δραστηριότητας που θα ωφελήσει όλους ειδικά σε αυτή τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης».