Κοπή πίτας στο Σύλλογο ‘ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ’

1650

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος ‘ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ’ τηρώντας το έθιμο, έκοψε και φέτος την βασιλόπιτα παρουσία αρκετών μελών και φίλων του.
Την πίτα ευλόγησε ο Ευρυτάνας παπά Δημήτρης Σκόνδρας, εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου. Μετά την κοπή της πίτας παρουσιάσθηκε προβολή με τα 160 τεύχη του περιοδικού ‘ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ’, που εκδίδει ο Σύλλογος και αναφέρονται στην σαρανταετία 1978-2018. Στόχος της έκδοσης η διατήρηση της μνήμης και της ιστορικής έρευνας όσο αναφορά τα χωριά της Ευρυτανίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Κοντός και Γιάννης Μαντζιούτας, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτιος Κουλαρμάνης και ο αντιπρόεδρος κ.Απόστολος Αβράμπος, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Αθανάσιος Σταμάτης, ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ κ. Κώστας Αβράμπος, η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαΐς Οικονόμου, ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, η εκδότης της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ κ. Ελένη Ζαγανιάρη. Οι δύο τυχεροί της πίτας πήραν από ένα καλάθι με Ευρυτανικά προϊόντα προσφορά της εφημερίδας ‘ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ’.