Σταθερά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων

Πονοκέφαλος οι μετακινήσεις το Πάσχα

Σταθερά αυξημένος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την χώρα καταγράφοντας την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 3.789 κρούσματα. Αριθμός ρεκόρ σημειώθηκε αυτή τη φορά με τους διασωληνωμένους ασθενείς αγγίζοντας τους 847, στα νοσοκομεία της χώρας, διατηρώντας την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Με αυτούς τους αριθμούς έντονη ανησυχία εκφράζεται από τη μεριά των λοιμωξιολόγων σχετικά με τις υποσχέσεις που έδωσε η Κυβέρνηση για τις μετακινήσεις εκτός Περιφέρειας τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για το άνοιγμα της εστίασης που φημολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη του Πάσχα. Με τα ως τώρα δεδομένα αναφορά έγινε και για τα selftests, τα οποία θα έχουν ανά χείρας όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν για τα χωριά τους το Πάσχα, μέτρο το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση. Προβληματισμό όμως προκαλεί η συζήτηση για μετακινήσεις το Πάσχα, στους ειδικούς, φοβούμενοι περαιτέρω διασπορά του ιού, με τον τουρισμό από την άλλη να πιέζει όλο και πιο πολύ την κατάσταση. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την Κυβέρνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μεγάλο το ιικό φορτίο στο Καρπενήσι – Ανάσα αισιοδοξίας από τα νέα αποτελέσματα των λυμάτων

Απρόβλεπτα ήταν τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τα λύματα της πόλης του Καρπενησίου, δείχνοντας διπλάσια αύξηση του ιικού φορτίου τις τελευταίες εβδομάδες. Παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό, βάσει του πληθυσμού, κανείς δεν ανέμενε έναν τόσο μεγάλο αριθμό φορτίου. Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο το αποτέλεσμα ήταν 150.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Υπολογίζεται μάλιστα αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς. Σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των νοσούντων έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Στο Καρπενήσι η προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων του Κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο κτίριο του ΟΑΕΔ έκλεισε με 15 κρούσματα, ενώ τη Δευτέρα 19 Απριλίου καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα. Αρκετοί είναι και οι νοσηλευόμενοι και στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου σύμφωνα με τον Διοικητή κ. Δημήτριο Καρατσίκη νοσηλεύονται  15  ασθενείς με κορωνοϊό. Ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει σε αύξηση των κλινών covid-19 από 23 και 34, καταλαμβάνοντας πλέον τους θαλάμους των αναισθησιολόγων και των μαιευτήρων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον όροφο της χειρουργικής. Οι αρχές του τόπου χτυπούν το καμπανάκι  στους πολίτες εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Καθημερινοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι – Σήμερα το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Άγιο Νικόλαο

Σήμερα ημέρα Τετάρτη το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί το χωριό Άγιος Νικόλαος (Λάσπη), για να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους δημότες. Καθημερινά θα διεξάγονται πλέον από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 έως τις 14:30 στον χώρο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου, με σκοπό την ανίχνευση των κρουσμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Καλούνται όσοι από τους δημότες επιθυμούν να κάνουν μοριακά και rapidtest ανίχνευσης του Covid 19, να προσέρχονται στο κτίριο του ΟΑΕΔ Καρπενησίου γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ τους. Ο έλεγχος θα διεξάγεται δωρεάν. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μετακίνησης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικούς ελέγχους, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Καρπενησίου τονίζουν: «Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του Covid 19 και τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας».