Κρέντης: Δημιουργικό εργαστήρι με κοινωνικό φροντιστήριο και βυζαντινή μουσική

7412

 

Σε μια ζεστή και ξεχωριστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 τα εγκαίνια του  νέου Εργαστήριου Δημιουργικής Απασχόλησης που εντάσσεται στην Ενορία Κρέντης Αγράφων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Τον Σεβασμιώτατο και τον π. Κων/νο Λιάπη, Μουσικοδιδάσκαλο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, υποδέχτηκαν στον Κρέντη ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής π. Ευάγγελος Φεγγούλης, τα παιδιά και οι γονείς.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στα παιδιά των απομακρυσμένων από το Καρπενήσι περιοχών, να απασχολούνται δημιουργικά  μέσα από ποικίλες δραστηριότητες. Δυναμικό ήταν το παρόν και των δασκάλων, καθώς θα δημιουργηθεί επίσης, Κοινωνικό Φροντιστήριο, με σκοπό την επιπλέον ενίσχυση των γνώσεων των μαθητών, που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια, χωρίς την απαραίτητη μετακίνησή τους στο Καρπενήσι.

Να τονιστεί πως από φέτος, στο Εργαστήρι της Ενορίας Κρέντης θα λειτουργήσει και επισήμως Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Μετά τον Αγιασμό ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δίνονται στα παιδιά της Επαρχίας μέσα από αυτές τις δράσεις που προσφέρει η Εκκλησία, συνεχάρη τον εφημέριο και τους δασκάλους για το έργο τους και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.