Δολοφονική επίθεση εναντίον του λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Λαμίας, άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του και του επιτέθηκαν σπάζοντας με πέτρες πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ο Δήμαρχος Λαμίας σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Λαμίας, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες της Λαμίας που καταδίκασαν το γεγονός.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο Δήμος Λαμίας, λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βήμα για Όλους», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος είχε καταγγείλει ότι εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις του κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου (επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας), προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας.

Ο κ. Καραΐσκος είπε πως “η αιτία της σύγκρουσης με τον κ. Παπαϊωάννου είναι επειδή μου τηλεφώνησε στα μέσα Ιουνίου 2022, ζητώντας να μην γίνει διαγωνιστική διαδικασία για το θέμα της ανάθεσης του έργου του κυττάρου, να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα, αλλά να πάμε με περιορισμένη πρόσκληση και διαπραγμάτευση, πράγμα το οποίο αρνήθηκα. Όταν με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, στην άρνησή μου αυτή απάντησε: εγώ θα κατέβω για δήμαρχος.


Καταθέτω μηνύσεις απαντά ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι όλα αυτά είναι ψέματα και τα λέει τώρα που βλέπει ότι χάνει τις εκλογές. «Θα πάω αύριο στον Εισαγγελέα και θα καταθέσω μήνυση για όλα όσα είπε ο Δήμαρχος τα οποία είναι όλα ψέματα και τα λέει επειδή βλέπει ότι έρχεται συντριπτική ήττα στις εκλογές…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: airetos.gr)