Πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο Λαμίας, η δίκη των Ρομά που λήστευαν ηλικιωμένους σε χωριά της Ευρυτανίας.

Ένταση υπήρξε στο εφετείο της πόλης και ποινές κάθειρξης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά με ανασταλτική δύναμη στις εφέσεις τους, που τους επέτρεψε να βγουν από την φυλακή.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχει σπείρει πανικό σε χωριά της Ευρυτανίας, με πρόφαση ότι είναι έμποροι φρούτων, λαχανικών κλπ. και με αυτό τον τρόπο προσέγγιζαν τα θύματά τους.

6 συνολικά Ρομά ηλικίας 24 με 35 ετών, εκτων οποίων οι τρεις είχαν ήδη προφυλακιστεί.

Οι ποινές που “έριξε” το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις πορφυλακισμένους, ήταν ποινές κάθειρξης, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ποινές ήταν για τον πρώτο πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες και στους άλλους δύο από πέντε χρόνια.

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών αντίστοιχα ενώ ο έκτος κατηγορούμενος αθωώθηκε γιατί η μοναδική συμμετοχή του ήταν η διάθεση του αυτοκινήτου.

Η συνήγορος υπεράσπισης, του ενός εκ των δύο Ρομά που είχαν προφυλακιστεί, Αργυρώ Καραφέρη, δήλωσε ότι “ο εντολέας της έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια για τις πράξεις του κάτι που και η Έδρα του Δικαστηρίου αποδέχθηκε. Έτσι του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία”.

Να σημειωθεί ότι κατα την διάρκεια της δίκης σημειώθηκε ένταση μεταξύ συγγενών των κατηγορουμένων. Μετά την επέμβαση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

city24.gr