Ληστεία σε χωριό της Ευρυτανίας Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας Καρπενησίου. Συνελήφθησαν 4 άτομα

0
2975

Απέσπασαν ποσό των 4.405 ευρώ
Την Παρασκευή 12-07-2019 το απόγευμα συνελήφθησαν σε περιοχή της Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 34, 31, 29 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Το συμβάν
Το μεσημέρι της Παρασκευής ο 34χρονος και ο 23χρονος εισήλθαν σε περιφραγμένο αύλιο χώρο οικίας, στα Πετράλωνα Ευρυτανίας, όπου διέμενε 88χρονη ημεδαπή και με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (4.405) ευρώ που είχε στην τσέπη του φορέματός της και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Η σύλληψη
Ύστερα, από εκτεταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται σε δασικό χωμάτινο δρόμο, κοντά στα όρια της Π.Ε. Νομού Ευρυτανίας, με την Π.Ε. Νομού Καρδίτσας και ακινητοποίησαν, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 34χρονος, καθώς και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος, μαζί με τους δύο ακόμα συλληφθέντες. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και στην κατοχή του 31χρονου, το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει από την ηλικιωμένη, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα.
Σημαντικό είναι ότι ο 34χρονος είχε προσεγγίσει, πριν από λίγες ημέρες την ηλικιωμένη στηνοικία της, με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων, προκειμένου να εντοπίσει σε πιο σημείο είχε τα χρήματά της, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου. Επιπλέον οι δράστες, μετά τη διάπραξη της ληστείας, άλλαξαν τα ρούχα που φορούσαν και προτίμησαν να επιβιβαστούν στο έτερο όχημα που τους ανέμενε (Ι.Χ.Φ.), πλην του 34χρονου, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις Διωκτικές Αρχές. Από τους αστυνομικούς αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, 23 ετών, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εκμισθώσει το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς διευκόλυνση και υλοποίηση της εγκληματικής τους πράξης. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.