Την Τρίτη 28 Απριλίου, το βλέμμα είναι στραμμένο στο διάγγελμα  του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο θα περιγραφεί η σταδιακή άρση των μέτρων, αρχής γενομένης την 4η Μαΐου. Αυτό δε σημαίνει ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβάσεων των μέτρων κατά του κορωνοϊού δε συνεχίζονται…

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία από άνδρες της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, περί τις 22:40 το βράδυ της Δευτέρας, συνελήφθη ένας 54χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό του Θέρμου.

Φέρεται να λειτουργούσε κανονικά το κατάστημά του, εξυπηρετώντας μάλιστα και πελάτη, ο οποίος και εντοπίστηκε καθήμενος στο χώρο από τους αστυνομικούς που διενήργησαν τον σχετικό έλεγχο. Στον 54χρονο έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ  ενώ 150 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε και στον πελάτη.

Ακόμη, στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν χθες, Δευτέρα,  35 παραβάσεις των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας συνολικά. Εξ αυτών, οι 19 αφορούν πεζούς, οι 12 οδηγούς και ακόμη τέσσερις συνεπιβάτες σε οχήματα.

Συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία από την ημέρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως σήμερα τα ξημερώματα έχουν βεβαιωθεί 1548 παραβάσεις , 1056 παραβάσεις από  τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και 492 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις.

πηγή: agrinionews.gr