Μείωση των Δημοτικών Τελών ζητούν οι Αγραφιώτες

0
1349

Επιστολή της Κίνησης Πολιτών Αγράφων προς το Δήμαρχο

Με μια επιστολή διαμαρτυρίας – αίτημα, η Κίνηση Πολιτών Ευρυτανίας ζητά από το Δήμαρχο κ. Μπαμπαλή, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων τη μείωση των δημοτικών τελών σε ολόκληρο το Δήμο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Kύριε Δήμαρχε

Kύριοι-ες του Δημοτικού συμβουλίου Αγράφων

Λαμβάνοντας υπόψη ..

τη σύνθεση του πληθυσμού των Αγράφων (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι, ηλικιωμένοι κτλ.),

την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, την αυξημένη φορολογία και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών

 Και επειδή..

Υπάρχει πλεόνασμα στο προϋπολογισμό από τα εισπραχθέντα δημοτικά τέλη,

τα δημοτικά τέλη είναι υποχρεωτικά ανταποδοτικά προς τους δημότες,

υπάρχει σημαντική βελτίωση των οικονομικών του δήμου,

η δημιουργία πλεονασμάτων υποκρύπτει τοπική φορολογία

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να ψηφίσετε σημαντική ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών τελών(όλων των κατηγοριών )για το 2018, ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που υποφέρουν .

 Επίσης..

Σύµφωνα µε την παρ.3 του άρθρου 202 του Ν 3463/06, το ∆ηµοτικό συµβούλιο δύναται να µειώσει τα δηµοτικά τέλη & δηµοτικό φόρο, µέχρι 50% ή να απαλλάξει πλήρως από την επιβολή τους, απόρους, άτοµα µε αναπηρία καθώς και τους πολύτεκνους συµπεριλαµβανοµένων των τριτέκνων, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα, από την κείµενη νοµοθεσία

ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

Να υπάρξει άμεσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για  μείωση 50% ή και απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων .

Θυμίζουμε..

Πως οι δημότες των Αγράφων  απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε καθαριότητα και φωτισμό, επέκταση των εφαρμοζόμενων μέτρων για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας και πρώτα απ όλα, μια οικονομική πολιτική που δεν θα μεταφέρει τα βάρη σε αυτούς, λόγω ανασφάλειας, κακοδιαχείρισης αλλά και έλλειψη εκτιμήσεων.

Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία ζητάμε τις δικές σας ενέργειες στα παραπάνω και την ενημέρωσή μας.