Μεγάλη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Στερεάς στη Λαμία μετά από 4 ημέρες σφοδρής κακοκαιρίας σε Ευρυτανία &Φθιώτιδα

3198

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει η Περιφέρεια και για τον ‘Τηλέμαχο’

Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της ‘Σοφίας’ σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμενόταν και τελικά χτύπησε την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, βρήκε και αυτό σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δήλωσε έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία. Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης συγκάλεσε τη σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως αυτή την ώρα, αλλά και να συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και ημέρες, ιδιαίτερα σε αναμονή των έντονων φαινομένων σε Εύβοια και Βοιωτία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, 340 εκχιονιστικά, αλατιέρες, γκρέιντερ, φορτωτές και ερπυστριοφόρα, επιχειρούν σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο καλός συντονισμός των αντιπεριφερειαρχών, των υπηρεσιακών στελεχών, των χειριστών των μηχανημάτων, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΔΕΔΔΗΕ και όλων των λοιπών υπηρεσιών της Περιφέρειας, είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι είχαν μεγάλη ένταση, διάρκεια και εξελίχθηκαν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.