Μεγάλη φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη από νωρίς χθες το μεσημέρι, Μ. Τρίτη, 14 Απριλίου, μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Τροβάτο του Δήμου Αγράφων. Η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα περίπου εκτάσεις ελατόδασους. Από νωρίς στο σημείο προσπαθούσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά, όμως το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει την κατάσταση. Στην περιοχή έσπευσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής από Λαμία, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Καρπενησίου κ. Φακίτσας και ο Δήμαρχος Αγράφων κος Καρδαμπίκης, ο οποίος κατόπιν επικοινωνίας του με τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη κο. Σ. Κορέλα αιτήθηκε την άμεση συνδρομή πτητικών μέσων. Ο κ. Καρδαμπίκης μίλησε επίσης, απευθείας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ο οποίος ενήργησε και έφτασαν στο σημείο 1 super puma και 1 καναντέρ, τα οποία όμως αρχικά αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από την πλευρά της η ΠΕ Ευρυτανίας συνέδραμε στην προσπάθεια πυρόσβεσης με 3 υδροφόρες και 1 εκσκαφέα φορτωτή, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός βρέθηκε νωρίς το απόγευμα στο σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν για βοήθεια όλοι οι κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών, καθώς και ομάδα εθελοντών από την Καρδίτσα, ενώ τη νύχτα παρέμειναν εκεί περίπου 50 άτομα σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους μιας και οι άνεμοι συνέχιζαν να φυσούν δυνατά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με το Δήμαρχο Αγράφων μας τόνισε ότι η επέμβαση ήταν άμεση σε μια δύσκολη κι επικίνδυνη επιχείρηση πυρόσβεσης, όπως και η ανταπόκριση του κ. Χαρδαλιά, των Σωμάτων Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και όλων των πολιτών, τους οποίους ευχαριστεί προσωπικά, όλους. 

Ο κ. Τασιός δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό: «Με 10 πυροσβεστικά οχήματα 50 πυροσβέστες 3 υδροφόρες της Περιφερειας, 1 μηχάνημα έργου τυπου εκσκαφέα – φορτωτή και την σημαντική βοήθεια απο τον Δήμο Αγραφων και της Πολιτικής Προστασίας που συνέδραμε με 1 κάναντερ και 1 super puma  αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πρωτοφανή για την εποχή φωτιά στο Τροβατο
Τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία και τον άψογο συντονισμό»