Το agrinionews.gr αποκαλύπτει όσα αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου Κωνσταντίνος Γκιάφης σε έγγραφο τους στις υγειονομικές αρχές που ζήτησαν τις απόψεις του για τη λειτουργία και το ποσοστό θνητότητας στη Μονάδα.   

  • «Η κλινική covid-19 δεν ήταν υπό τη δικαιοδοσία και συνεπώς υπό την ευθύνη της ΜΕΘ. Η πηγή τροφοδοσίας περιστατικών της ΜΕΘ ήταν η κλινική covid. Συνεπώς, στη ΜΕΘ έφθαναν περιστατικά τελικού σταδίου».
  • «Οι ΜΕΘ covid παρουσιάζουν θνητότητα μέχρι και πάνω από 85-90% με την ειδοποιό διαφορά ότι εμείς παίρνουμε τελικού σταδίου και όχι απλά σε βαριά μορφή».
  • «Η ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η “γύμνια” μας».
  • «Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα , αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας, το ένσημο και το μισθό μας, τις ρόμπες μας και προπάντων τις οικογένειές μας».

«Ολο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Αγρινίου είναι συμπαγές και περήφανο για τους πολυετείς αγώνες και θυσίες για τη σωτηρία του κάθε δύσμοιρου βαρέως πάσχοντα που ή το ΕΚΑΒ ή κάθε συνάδελφος μας έφερνε . Εμείς είμαστε μια ΜΕΘ μάχιμη, της πρώτης γραμμής που δεν κάνουμε επιλογές ή διαλογές. Ήμασταν περήφανοι και είμαστε περήφανοι και ούτε φόβο έχουμε ούτε τύψεις».

Με τα ανωτέρω γράφοντα ο Διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου ιατρός Κωνσταντίνος Γκιάφης κλείνει την τετρασέλιδη επιστολή του προς την 6η ΥΠΕ  που ζήτησε εγγράφως τις θέσεις και τις απόψεις του  για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και τη θνητότητα των ασθενών  Covid στη Μονάδα.

Το agrinionews.gr φέρνει στο φως όσα αναφέρει ο καλύτερος γνώστης του ζητήματος που είναι στην κορυφή της τοπικής ατζέντας ενώ τράβηξε πανελλήνιο ενδιαφέρον. Η απόλυτη σχεδόν θνητότητα (41 νεκροί) όσων νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου αμαύρωσε  και ενδεχομένως αδίκησε το ίδρυμα, προκάλεσε αντιδράσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις, ξήλωμα διοικητή, ανθρωποφαγία αλλά και γενικεύσεις άδικες.

Ο κ. Γκιάφης γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στη ΜΕΘ και χρόνια τώρα (από το 2009) ζητά ενίσχυση της ωστόσο, όπως λέει, «τα προβλήματα έμειναν απαράλλακτα» ενώ όσα αναφέρει σοκάρουν και αποτελούν κόλαφο για τις  ευθύνες όσων κώφευαν στις εκκλήσεις για ενίσχυση του Νοσοκομείου. (πηγή: agrinionews.gr)