Με αέρα Καρπενησίου, «η Αθήνα Ψηλά»

3517

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με τον δημότη Αθηνών σε πρώτο πλάνο και σύνθημα «Η Αθήνα ψηλά» ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον  Δήμο Αθηναίων την Δευτέρα 05 Νοεμβρίου στον κατάμεστο πολυχώρο «Piraeus 117 Academy».

«Το βάρος ενός χρέους… την ολοκλήρωση ενός μισοτελειωμένου οράματος» περιέγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης ως βασικά κίνητρά του για να μπει στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινώντας από τα πάτρια εδάφη, κάνοντας έτσι μια σαφή αναφορά στη δράση, του Παύλου Μπακογιάννη. «Τρέλα, συναίσθημα και άγνοια κινδύνου» ήταν τότε όπως ο ίδιος ομολόγησε τα βασικά χαρακτηριστικά του ίδιου και της ομάδας του, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο πώς έφτασε στο σήμερα και τις εμπειρίες, που αποκόμισε.

Αναφορικά δε με την απόφαση να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων εξήγησε, πως δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους δημότες να ενστερνιστούν τις πέντε βασικές αρχές της συμφωνίας εμπιστοσύνης, που δημιουργήθηκε, από αυτή την πρώτη συγκέντρωση:

1) «Τη διεκδίκηση και υλοποίηση, όσων οι δημότες δικαιούνται» με έμφαση σε έναν εκ των βασικών πυλώνων του σχεδίου του ίδιου και της ομάδας του, την ασφάλεια.

2) «Ο Δήμαρχος είναι σύμμαχος με τα όνειρα των δημοτών… ως εκ τούτου δεν κλείνεται στο γραφείο του», αλλά συμπαρίσταται στους πολίτες και στις ανάγκες τους.

3) «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνει λύσεις, η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις χωρίς στεγανά». Ασχέτως ιδεολογίας όλοι μπορούν να συνυπάρξουν για να χτιστεί το νέο, κάνοντας για μια ακόμη φορά επίκληση στην αρχή της πολυσυλλεκτικότητας, που πρεσβεύει καθ’ όλη του τη δράση.

4) «Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει, κρατάμε τα θετικά και αλλάζουμε τα κακώς κείμενα», δηλώνοντας πως προτίθεται να δώσει τη μάχη για το μέλλον, όχι για τα τετελεσμένα, όχι για το παρελθόν.

5) «Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκαθαρίζοντας πως επιδιώκει και αποζητά τη συνεργασία των δημοτών για τη βελτίωση της πόλης.

Εξήγησε ακόμη την πρόθεση να φέρει, εφόσον εκλεγεί, την αμέσως επόμενη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα έτοιμο προς εκτέλεση επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από τις ιδέες και τις προτάσεις των πολιτών, που θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Κεντρικός πυλώνας: Ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας, στηριγμένος σε 3 άξονες:

Α) Ασφάλεια, με έμφαση στην πρόληψη, όχι την καταστολή,

Β) Λειτουργία της πόλης. Εδώ ο Κώστας Μπακογιάννης επικαλέστηκε τον Κορνήλιο Καστοριάδη, που έλεγε «ότι στις πόλεις  του εξωτερικού περπατάς και εκπαιδεύεσαι, στην Ελλάδα περπατάς και παιδεύεσαι». Στόχος σε αυτό τον τομέα είναι η μέριμνα για πεζοδρόμια, σωστό φωτισμό αλλά και μέριμνα για την καθαριότητα και το πράσινο.

Γ) η πόλη ως Δημόσιος χώρος, με έμφαση στις πλατείες, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές και τον κτιριακό πλούτο.

Κλείνοντας κάλεσε τους Αθηναίους να υψώσουν το ανάστημα στην ηττοπάθεια, τον φόβο, το σκοτάδι και να σταθεί η Αθήνα στο ύψος που της αρμόζει.

Τι αποκομίσαμε από την συγκέντρωση:

1: Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλη. Χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός εκ των παρευρισκόμενων «Εγώ του είπα να το κάνει στο Καλλιμάρμαρο». Το δε κοινό απαρτίζονταν από όλες τις ηλικίες.

2: Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αθήνας αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και φορέων της Περιφέρειας Στερεάς.

3: Λεπτομέρειες όπως ο όρθιος κόσμος χωρίς θέσεις επισήμων, ευρεία χρήση social media, κλίμα νεανικού ενθουσιασμού, απουσία κεντρικού τραπεζιού καθήμενων συνεργατών, και τέλος το εκ φύσεως εναλλακτικό μέρος τέλεσης της εκδήλωσης φέρνουν αέρα ανανέωσης της επικοινωνιακής διαχείρισης τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς αυτό το στυλ συνηθίζεται κυρίως στο εξωτερικό, ενώ κάτι παρεμφερές έχουμε συναντήσει σε έναν ακόμη πολιτικό φορέα.