Την περασμένη Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Αθήνα για τα Αιολικά, με προεδρεύοντες την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και Σπύρο Κουβέλη.

Πρόκειται για μια συζήτηση που διοργάνωσαν οι ‘Συγκλίσεις’, με επικεφαλής την κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, σε συνεργασία με το EPLO και ξεκίνησε με την κοινή παραδοχή ότι οι ΑΠΕ είναι σημαντικές για την Ελλάδα, θα πρέπει όμως να συζητηθεί το σωστό «μείγμα» ΑΠΕ, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ο στόχος των διοργανωτών, να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των απόψεων, γύρω από το θέμα της αιολικής ενέργειας, αλλά και να συζητηθούν τα προβλήματα, ώστε να καταγραφούν τα σημαντικότερα σημεία που θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επετεύχθη. Η συζήτηση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, ενώ δεν ήταν ανοιχτή στο κοινό. 

Εκτός από το Δήμαρχο Αγράφων, στη συζήτηση συμμετείχαν: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Greenpeace, WWF, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), NOSTIRA Εταιρεία με αιολικά πάρκα, Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΥΠΕΝ -Αρθούρος Ζερβός – Καθηγητής και Πρόεδρος RΕΝ 21  -Παναγιώτης Παφίλης – Καθηγητής  -Χάρης Δούκας – Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εκπρόσωπος Κινήματος κατά των αιολικών στα Άγραφα, Δήμαρχος Καρύστου, Κώστας Φακιόλας – Skysails Power -Πρώην Δήμαρχος Ανάβρας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Κρατικός Φορέας που θα μιλήσει για τα facts  -Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) Διονύσης Παπαχρήστου  -ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  -Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Γλυκερία Σιούτη – Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου Περιβάλλοντος, μέλος Δ.Σ. EPLO.  -ENEL Green Power.

Μετά το πέρας τη συζήτησης, ο Δήμαρχος Αγράφων ανέφερε: «Συμπέρασμα.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα Εθνικό Χωροταξικό σχέδιο και τίποτα ποτέ δεν προχώρησε και δεν μπορεί να προχωρήσει κόντρα στις τοπικές κοινωνίες».