Με επισημότητα και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθος κόσμου τη φετινή χρονιά οι μαθητικές παρελάσεις σε Καρπενήσι και Άγραφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θυμίζοντας τις εποχές της κανονικότητας. Ειδικότερα η ημέρα ξεκίνησε στην πρωτεύουσα του νομού, το Καρπενήσι, με κωδωνοκρουσίες και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. κ. Γεώργιο, ενώ στην συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Αγγλικής και Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας κα. Νεκταρία Κουρκουβέλη, η οποία αναφέρθηκε στο λόγο της στην ενότητα και την ομοψυχία που επέδειξαν τις δύσκολές ώρες του πολέμου οι αγωνιστές, παράδειγμα που πρέπει να μιμηθούν και οι σημερινοί Έλληνες. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστο στρατιώτη από τις αρχές του τόπου και τις ένστολες δυνάμεις.

Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό μεγάλος αριθμός ντόπιων και επισκεπτών συγκεντρώθηκε στην κεντρική οδό της πόλης του Καρπενησίου, ώστε να απολαύσουν την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των τεσσάρων δημοτικών, των δύο γυμνασίων, του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ, τα μέλη του Πολιτιστικών Συλλόγων Καρπενησίου, Παναγίας και Μάρκου Μπότσαρη, και τον Ορειβατικό Σύλλογο, ενώ μετά από πολλά χρόνια φέτος παρέλασαν και μέλη της αστυνομίας. Στην εξέδρα των επισήμων κάθισαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, καθώς και εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των τοπικών Συλλόγων.

Παράλληλα, όσον αφορά τα Άγραφα, πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις στα χωριά που λειτουργούν δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις, με το Ραπτόπουλο, τη Γρανίτσα, τη Βαλαώρα, την Παλαιοκατούνα και την Φραγκίστα να συγκεντρώνουν αρκετούς γονείς που προσήλθαν για να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους. Σε όλες τις κοινότητες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα ενώ στην έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι και στο μνημείο που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού της Φραγκίστας στεφάνι κατατέθηκαν από εκπροσώπους του Δήμου, της Αστυνομίας και των σχολείων. Στις παρελάσεις των Αγράφων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, Αντιδήμαρχοι, αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου και της Αστυνομίας.