Με επισημότητα τα Θεοφάνεια στο Καρπενήσι

2517

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Καρπενήσι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ακολούθησε η καθιερωμένη Τελετή του Αγιασμού στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου. Πλήθος πολιτών παρευρέθηκαν στην μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης του καθαγιασμού των υδάτων. Πολλοί ήταν και την φετινή χρονιά οι επίδοξοι κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το τίμιο σταυρό. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σταυρό έπιασε ο νεαρός κολυμβητής που συμμετέχει στην ομάδα του ΚΟ.Κ. Κώστας Μεριγκούνης. Ο ίδιος δέχτηκε τις ευλογίες του Μητροπολίτη και ένα συμβολικό δώρο. Στην τελετή αυτή παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος Κώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Τασιός Άρης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νίκος, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ κ. Οικονόμου – Τζίνα Θωμαΐς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Οι δηλώσεις των Επισήμων
Δήλωση Βουλευτή Ευρυτανίας
‘’ Εύχομαι το Άγιο Φως να φωτίσει όλους τους Έλληνες να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να αλλάξουμε και να πάμε μπροστά. Ευελπιστώ ότι ο Θεός θα βοηθήσει την χώρα να την βγάλει από το αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή’’ δήλωσε ο κ. Κοντογεώργος Κώστας.
Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας
‘’ Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική και εύχομαι το Φως του Αγίου Πνεύματος να δώσει φώτιση για καλές και αγαθές πράξεις σε όλους μας για το 2019.’’ τόνισε ο κ. Τασιός Άρης.

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου
‘’ Εύχομαι να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα να μπορούμε να λειτουργούμε ομαδικά, να προσπερνάμε τις δυσκολίες και να είμαστε χρήσιμοι σε όλους όσους μας χρειάζονται’’ ανέφερε ο κ. Σουλιώτης ΝίκοςΤο Σταυρό έπιασε για δεύτερη φορά ο Κώστας Μεριγκούνης