Συνεχίζοντας τις δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την διαφορετικότητα, αλλά και τις απαιτήσεις τις ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ευρυτανίας, έκανε ένα υπέροχο κάλεσμα σε με Γιορτή Διαφορετικότητας στο  Κλειστό Γήπεδο Δήμου Καρπενησίου, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019. Μαθητές από νηπιαγωγεία και δημοτικά του Καρπενησίου, μαζί με μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου και του Ειδικού Σχολείου, έγιναν μια ζεστή αγκαλιά, παίζοντας και διασκεδάζοντας με κλόουν και face painting. Κατά την εκδήλωση δόθηκαν και τιμητικές διακρίσεις σε όσους υποστήριξαν την διοργάνωση.

Ακολούθησε μια ξεχωριστή εκδήλωση – ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από μαθητές και πολίτες αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Λυκείου Ραπτόπουλου στο Ραπτόπουλο Δήμου Αγράφων στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από πολλούς ομιλητές και επιστήμονες, όπως ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί με θέμα την αναπηρία, τις δομές της ειδικής αγωγής στην Ευρυτανία, τη συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών με άτομα με αναπηρίες, τη συμπερίληψη αλλά και τη συνδιδασκαλία ως ένας διαφορετικός τρόπος διδασκαλίας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και η κα. Κριπάση Αναστασία  Μπάρκα – Πρόεδρος  Συλλόγου  Γονέων  Κηδεμόνων  Α.ΜΕ.Α. Ο Δήμαρχος Αγράφων στο τέλος της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής και συγκεκριμένα την κα. Κριπάση Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Ευρυτανίας, το δημοτικό σχολείο Καρπενησίου, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, το ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου, τους εθελοντές, το Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, τον Κλεομένη Λάππα για την παρουσία του, τις σχολικές μονάδες Γρανίτσας και Ραπτοπουλου, τον Νίκο Γαλάνη από το Alkyoni Travel Agency για την μεταφορά αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αγράφων κα. Σουλιώτη Χρυσούλα αλλά και πολλοί κληρικοί.

Η εβδομάδα έκλεισε την Παρασκευή με την επίσκεψη των παιδιών στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, όπου είχαν την δυνατότητα εκτός από την ξενάγηση στις αίθουσες του ΚΙΠΕ, να μάθουν ζωγραφίζοντας και παίζοντας ένα παιχνίδι μυστηρίου.