Με επιτυχία η εκδήλωση για τα Αιολικά στο ΤΕΙ Καρπενησίου

1522

Επιλογή η Αειφόρος-βιώσιμη  ανάπτυξη για την Ευρυτανία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο Καρπενήσι, εκδήλωση με θέμα «Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει επιλογή, Η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας», και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και φορέων

Η εκδήλωση διήρκησε πέντε ώρες, και είχε ως στόχο – σύμφωνα με τους διοργανωτές -αφενός, τη διαρκή ενημέρωση και επαγρύπνηση για την αποτροπή της καταστροφής της Ευρυτανίας από την επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών συστοιχιών και πλήθους μικρών υδροηλεκτρικών και αφετέρου η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την Αειφόρο-βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Σημαντική ήταν η συμβολή της επιστημονικής ομάδας του ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Καρπενησίου, που χρόνια τώρα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καθαρή φωνή εκπροσώπων της Εκκλησίας που συντάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών και συλλόγων, καθώς και ο χαιρετισμός του Ηγούμενου της Μονής Τατάρνας, π. Δοσιθέου.

Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή και το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων οι οποίοι κατέληξαν ότι: η τοποθέτηση αιολικών συστοιχιών στην Ευρυτανία αποτελεί εθνικό και οικολογικό έγκλημα και ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της προσπάθειας όλων για την αποτροπή αυτής της καταστροφής και η προώθηση της Αειφόρου-βιώσιμης Ανάπτυξης.