Τα Άγραφα επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Υπεύθυνοι  Περιβαλλοντικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για επιμορφωτικές συναντήσεις και γνωριμία με τη φύση, την ιστορική μνήμη και τον τοπικό πολιτισμό των Αγράφων, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά με δράσεις από όλα τα σχολεία της χώρας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα “ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ” που για πρώτη φορά πραγματοποιείται με επίκεντρο τον Δήμο Αγράφων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας όπου μέσω των πρεσβευτών εκπαιδευτικών θα επισκεφτούν το Δήμο για να γνωρίσουν από κοντά την κληρονομιά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή των Αγράφων αλλά και τον φυσικό πλούτο που διαθέτει ένας από τους ορεινότερους Δήμους της χώρας. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία από δασκάλους και καθηγητές που ήρθαν από πολλά σχολεία για να δουν από κοντά τις δράσεις που αναπτύσσονται και το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον.

Στόχος είναι οι ίδιοι να μεταφέρουν την εμπειρία τους στα σχολεία τους, ώστε οι επόμενες σχολικές εκδρομές τους να έχουν ως προορισμό, τα Άγραφα.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανέφερε για το σεμινάριο αυτό τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του ΚΠΕ Μανώλη Κοπανάκη και Παναγιώτη Κούτρα, τον Βαγγέλη Καράνη από το ΚΠΕ Θέρμου, στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και βέβαια στον Θωμά Νταβαρίνο πρόεδρο του ορειβατικού συλλόγου Αγράφων και σε όσους συνεργάστηκαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Είμαστε βέβαιοι ότι την άνοιξη με πρεσβευτές τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο αρκετά σχολεία θα επισκεφθούν τον τόπο μας».