Με μεγάλη κατάνυξη και κοσμοσυρροή γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στα Λεπιανά του Δήμου Αγράφων. Όπως κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου τιμώνται οι δύο θαυματουργοί Άγιοι, οι θεραπευτές, οι γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα, γι’ αυτό ονομάζονται και ανάργυροι.

Στα Λεπιανά Ευρυτανίας είναι παράδοση πολλών ετών, να γιορτάζεται η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη μεγάλη εκκλησία του χωριού, με τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου και πολλών ιερέων από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ευρυτανίας.

Φέτος, πλήθος κόσμου κατέφθασε στη σπουδαία αυτή γιορτή και συμμετείχε με κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος και συλλειτούργησαν πολλοί άλλοι ιερείς.

Το ‘παρών’ έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και πλήθος αντιδημάρχων, νυν και πρώην.

Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν όλοι οι παραβρισκόμενοι, να πιουν καφέ, να γλεντήσουν και να ψωνίσουν από τους πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι είναι πιστοί στην παράδοση χρόνων.