Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις μνήμης στην Παλαιά Βίνιανη παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Βαρεμένου

2949

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ  (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης) στην Παλαιά Βίνιανη. Σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό χώρο επισκέφτηκαν την Παλαιά Βίνιανη για να συμμετάσχουν στην λαμπρή αυτή τελετή, όπως η παρουσία του Εκπρόσωπου της Κυβέρνησης –  Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργου Βαρεμένου που δεν πέρασε απαρατήρητη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και  ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, Αντιδήμαρχοι Δήμου Αγράφων, αιρετοί της Ευρυτανίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Νικοπολίδης, εκπροσώποι Συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

Με επιμνημόσυνη δέηση από τους ιερείς της περιοχής ξεκίνησε η τελετή απόδοσης φόρου τιμής στην «Κυβέρνηση του Βουνού» στην πρώτη ελεύθερη πρωτεύουσα της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από τους επισήμους και στη συνέχεια ο χαιρετισμός – καλωσόρισμα του Δημάρχου Αγράφων. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατά την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά, για ακόμη μια φορά, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Κόκκαλη» για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει για την ανάδειξη του ιστορικού Σχολείου και της Ιστορικής Βίνιανης και για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί. Επίσης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εργασιών, όπως η ολοκλήρωση του δρόμου – πρόσβαση προς το μουσείο. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου, Αιδεσιμολογιώτατος π. Φεγγούλης.

Ο Αντιπρόεδρο; της Βουλής κ. Βαρεμένος,  ο οποίος εκφώνησε τον  πανηγυρικό της ημέρας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των γυναικών και στα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Αντιστασιακό Αγώνα της «Κυβέρνησης του Βουνού» αλλά και στον απελευθερωτικό αγώνα στην Ευρυτανία γενικότερα.

Επίσης, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: οι αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Κώστας Τάκης και κ. Γιώργος Κίτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και δημότες.

Κατάθεση Στεφάνων έγινε από τους: Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή, Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Βαρεμένο, Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργο, Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό, Διευθυντή Α.Δ. Ευρυτανίας κ. Νικοπολίδη, Πρόεδρο της Τ.Κ. Βίνιανης κ. Μαντή και Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας κ. Μαντέκα