Με μεγάλη επιτυχία οι Γιορτές τσίπουρου στη Γρανίτσα και τα Λεπιανά

13629
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Γρανίτσας κ. Τσιάκος με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Κωνστντίνου και τον πρόεδρο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών κ. Καρδαμπίκη.

Η γιορτή τσίπουρου στη Γρανίτσα που έχει γίνει πια θεσμός, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, με τεράστια επιτυχία, ενώ την επόμενη ημέρα στις 28 Οκτωβρίου, γιορτάστηκε και η μνήμη των Ευρυτάνων Αγίων στην εκκλησία του χωριού.

Τα καζάνια άρχισαν να βράζουν από νωρίς με άφθονο τσίπουρο και φαγητό, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Ο Σύλλογος Νέων Γρανίτσας διοργάνωσε ένα άψογο γλέντι στο κέντρο του χωριού, προσφέροντας δωρεάν όλο το τσίπουρο και τα φαγητά, για όλους τους ντόπιους και τους επισκέπτες που κατέφθασαν στο χωριό για τη γιορτή-θεσμό. Πάνω από 500 άτομα υπολογίζεται ότι έδωσε το ‘παρών’ στην γιορτή αυτή, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου και φυσικά να δοκιμάσουν τσίπουρο, συνοδεύοντάς το με εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες αλλά και να χορέψουν στους παραδοσιακούς ρυθμούς της ορχήστρας μέχρι αργά το βράδυ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος, το πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ Θωμαΐς Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Τελώνης, Τσιαμάκης, Παπαδημητρίου, ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Κωνσταντίνου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Παπαθανάσης, αρκετοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και πολλοί άλλοι.

Για πρώτη φορά φέτος, την προηγούμενη ημέρα, στις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη γιορτή τσίπουρου και στα Λεπιανά, όπου επίσης το γλέντι κράτησε μέχρι αργά και όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την όμορφη κίνηση.