Με 48 θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου .

3648

Σταθερά παρέμειναν για μια ακόμη χρονιά τα δημοτικά τέλη

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, κατά την οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν 48 θέματα. Τα περισσότερα γενικά και κάποια τεχνικά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πιο πολύ το ψήφισμα για την παραχώρηση ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019, η Αποδοχή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Βλαβών από Υγρασία στο Κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων» προϋπολογισμού 141.000€, η Αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης έλαβε το θέμα των Δημοτικών Τελών, τα οποία παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, μιας και το ΔΣ αποφάσισε να μην προβεί σε καμία αύξηση συνυπολογιζόμενης και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία επιβαρύνει τα νοικοκυριά των δημοτών.

Επίσης ψηφίστηκε η ένταξη του Δήμου Καρπενησίου στο πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis και η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης Ενιαίων Σχολικών  Επιτροπών:  Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου, καθώς και η Διενέργεια οικονομικού ελέγχου χρήσης για το έτος 2018 από  ορκωτούς λογιστές.