Τη διάθεση πόρων και μέσων προς αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων και συγκεκριμένα τις χιονοπτώσεις και τον παγετό που εκδηλώθηκαν από τις 28.12.2019 στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Καρπενήσι και την ανατολική κυρίως πλευρά του νομού, προξένησαν πολλαπλές και εκτεταμένες καταστροφές στις τεχνικές υποδομές με αποτέλεσμα να κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση αποκατάστασή τους. Δεδομένου ότι, ο μηχανολογικός εξοπλισμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της αποκατάστασης των υποδομών, αποφασίστηκε η απευθείας μίσθωση των παρακάτω ιδιωτικών μηχανημάτων:

(α) όχημα που φέρει λεπίδα – αλατοδιανομέα, ιδιοκτησίας ΚΑΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησιού. (β) Το ΙΧ μηχάνημα έργου τύπου λεπίδα αποχιονισμού – αλατοδιανομέας, ιδιοκτησίας ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φραγκίστας και του οδικού δικτύου Καρπενήσι – Φιδάκια.  (γ) Το όχημα που φέρει αλατοδιανομέα – λεπίδα, ιδιοκτησίας ΣΙΔΗΡΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Προυσού και της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς. (δ) Το ΙΧ μηχάνημα έργου τύπου ισοπεδωτή, ιδιοκτησίας ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς. (ε) Το ΙΧ μηχάνημα έργου τύπου αλατοδιανομέας που φέρει λεπίδα αποχιονισμού, ιδιοκτησίας ΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου και Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς. (στ) Το IX μηχάνημα έργου τύπου λεπίδα αποχιονισμού – αλατοδιανομέας, ιδιοκτησίας ΞΕΝΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς. (ζ) Το IX μηχάνημα έργου τύπου εκχιονιστικό (αλατοδιανομέας), ιδιοκτησίας ΚΟΥΜΠΑΡΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων. (η) Το ΜΕ  Ι.Χ. μηχάνημα έργου τύπου φορτωτή, ιδιοκτησίας Ντάλλη Στέφανου για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων. (θ) Το I.X. μηχάνημα έργου τύπου εκσκαφέα – φορτωτή, ιδιοκτησίας Κουτσολάμπρου Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων.

Η δαπάνη μίσθωσης θα υπολογιστεί σύμφωνα με τις ώρες εργασίας του μηχανήματος, που θα προκύπτουν από το ημερολόγιο κίνησης και τον πίνακα ωρών εργασίας.