Μια εκδήλωση για τον ‘Ταξιδιώτη των βιβλίων’ Ποίηση & λογοτεχνία του Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου

4705

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στην αίθουσα του καφέ ‘ΚΑΛΛΙΟΝ’ στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα – ποιητή Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Ράδιο Καρπενήσι 97,5 fm. Για το έργο του συγγραφέα μίλησαν, η κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, η κα Έλενα Κανέλλου, Διευθύντρια του Ράδιο Καρπενήσι 97,5 και ο κ. Γιάννης Τασιόπουλος, φιλόλογος. Το απόγευμα αφιερώθηκε στις τρεις εκδόσεις που έχει κάνει έως σήμερα ο νέος, Ευρυτάνας συγγραφέας, με την ποιητική συλλογή ”Μπλακ Νόμπελ”, η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων, χωρίς να υπολείπονται ενδιαφέροντος το “Αειθαλές Σκίρτημα” η πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα και ο ”Ο Τελευταίος Ασπασμός” συλλογή διηγημάτων που είχε ακολουθήσει.
Ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος είναι απόφοιτος Θεολογίας του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια ακολούθησε εκπαίδευση με περιεχόμενο την δημοσιογραφία & ΜΜΕ. Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει στα Ισπανικά στο περιοδικό κριτικής Λογοτεχνίας «Cratera». Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Book traveller» στους 97,5 FM ράδιο Καρπενήσι και είναι μέλος στη Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και στην Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο συγγραφέας-ποιητής ανέφερε:
‘‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Ράδιο Καρπενήσι 97.5fm για την διοργάνωση της βιβλιοπαρουσίασης μου στο καφέ Κάλλιον την Τετάρτη (3 Απριλίου) το απόγευμα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με πλαισίωσαν και πιο συγκεκριμένα την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, την διευθύντρια του ράδιο Καρπενήσι 97.5fm κα Έλενα Κανέλλου και τον καθηγητή φιλολογίας τον κ. Γιάννη Τασιόπουλο. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Ελλάδας κ. Αριστείδη Τασιό, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιο Βουλευτή Νομού Ευρυτανίας με τη ΝΔ κ. Κλεομένη Λάππα και τον περιφερειακό σύμβουλο Σ. Ελλάδας κ. Βασίλη Φακίτσα. Ευχαριστώ ακόμη την καθηγήτρια φιλόλογο κα Νίκη Μπακογεώργου για την έκπληξη και την κριτική της, τον κ. Χρήστο Τσάμπρα για την παραχώρηση του χώρου και τον βιβλιοπώλη κ. Γιώργο Σώκο.’’