Τι απαντά ο Καρδαμπίκης

Εναντίον του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη τάσσεται ο Θεόδωρος Μπαμπαλής, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγράφων, κάνοντας λόγο για στημένες κληρώσεις και στημένες Επιτροπές Παραλαβής έργων στο Δήμο Αγράφων, αφήνοντας αιχμές για νοθείες.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαμπαλής ανέφερε τα εξής: «Στις κληρώσεις των επιτροπών για την παραλαβή των έργων του Δήμου Αγράφων συμμετέχουν 11 Μηχανικοί και κάθε φορά μετά την κλήρωση προκύπτουν οι 3  που αποτελούν την επιτροπή παραλαβής του συγκεκριμένου έργου. Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από την 26 — 2 — 2021 μέχρι την 18 — 10 — 2022 συστάθηκαν 21 επιτροπές Μηχανικών για την προσωρινή και οριστική παραλαβή 21 έργων του Δήμου και… όλως  τυχαίως κληρώθηκαν σε όλες ανεξαιρέτως τα ίδια ονόματα! Τώρα πως γίνεται να κληρώνονται επί 21 συνεχόμενες κληρώσεις τα ίδια ακριβώς  ονόματα δεν γνωρίζω! Προφανώς η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος θα ξέρουν περισσότερα και οφείλουν τουλάχιστον εξηγήσεις! Πάντως σε σχετική ερώτηση που υπέβαλα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, παρουσιάζοντας τα πρακτικά των κληρώσεων αυτών, ο Δήμαρχος μου συνέστησε να αναλάβω την ευθύνη αυτών που είπα και έχουν καταγραφεί! Την ευθύνη των όσων γίνονται και οδηγούν στην κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ποιος την αναλαμβάνει; Όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά των κληρώσεων των συγκεκριμένων επιτροπών είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και κάθε ελεγκτικού μηχανισμού της Πολιτείας που τυχόν ενδιαφέρεται για το θέμα!»

Η απάντηση του Αλέξη Καρδαμπίκη

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης δε «μένει με σταυρωμένα τα χέρια» στις κατηγορίες που διατυπώνονται εις βάρος και απαντά τα εξής:

«Ο κ. Μπαμπαλής εδώ και είκοσι πέντε χρόνια πολιτεύεται στο Δήμο Αγράφων, εντός και εκτός του Δημοτικού συμβουλίου με απειλές, προπηλακισμούς και οτιδήποτε άλλο για να δηλώσει την παρουσία του. Για το συγκεκριμένο θέμα που καταγγέλλει σήμερα, ουσιαστικά καταγγέλλει το σύνολο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που δύο είναι μέλη της παράταξής του, τους Μηχανικούς του Δήμου Καρπενησίου που παρέλαβαν τα έργα και το σύνολο των εργολάβων που εκτέλεσαν τα έργα. Αν έχει κάτι μεμπτό ως προς την ολοκλήρωση των έργων την τελευταία τετραετία και την προηγούμενη που ήταν Δήμαρχος, να το αναφέρει στο Δημοτικό συμβούλιο ή στις αρμόδιες αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ένας κοινός συκοφάντης που όταν ζορίζεται κι όταν ο κόσμος τον απαξιώνει, ρίχνει τη λάσπη στον ανεμιστήρα ως τελευταία του ελπίδα».