Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας για μια ακόμη φορά καταγγέλλουν για παράτυπη λειτουργία ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδόχους με ολιγόμηνη άδεια λειτουργίας, πριν την καθορισμένη από την κυβέρνηση ημερομηνία λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει αρκετές οχλήσεις από Συναδέλφους Ξενοδόχους, αλλά και Ιδιοκτήτες ΜΗ-ΚΥΡΙΩΝ  Καταλυμάτων για την ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων. Μετά την επικοινωνία μας με τον ΕΟΤ-Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας, τα Τουριστικά Καταλύματα τα οποία νομίμως μπορούν να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 01 Ιουνίου 2020, είναι τα Ξενοδοχεία που φέρουν άδεια 12-μηνης λειτουργίας.

Τα υπόλοιπα καταλύματα δύναται να λειτουργήσουν από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και έπειτα.

Δια τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε σε κάθε τόνο τα εξής:

Θα  παρακαλούσαμε όλους τους συναδέλφους ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Διαμοιρασμού (Airbnb), να μην προβούνε σε κρατήσεις δωματίων ως την ημερομηνία επίσημης επαναλειτουργίας τους, η οποία είναι η Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι αρκετοί Ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Δωματίων έχουν ήδη ακυρώσει τις κρατήσεις που είχαν για το διάστημα από 01-15/06/2020, αρκετοί όμως συνάδελφοί τους δεν το έχουν πράξει, αψηφώντας τις νόμιμες διαδικασίες και τις κρατικές εντολές.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας, θα λάβει όλες τις νόμιμες οδούς στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι Μη-Κύρια Καταλύματα του Νομού Ευρυτανίας λειτουργούν παρανόμως. Κάνουμε έκκληση λοιπόν, σε όλους τους Συναδέλφους που διατηρούν ΜΗ-ΚΥΡΙΑ Τουριστικά Καταλύματα στην Ευρυτανία, να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις και να μην διαθέτουν δωμάτια σε επισκέπτες μέχρι την επίσημη λειτουργία τους, η οποία είναι η Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020».