Νέο Δ.Σ. και κοπή πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων «η Καλλιακούδα»

0
4723

Στην Αθήνα στις 26 Ιανουαρίου 2018 συγκροτήθηκε  σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ευρυτάνων «η Καλλιακούδα» που εκλέχθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Κυριακής 21/1/2018. Η σύνθεση του νέου ΔΣ  είναι: Πρόεδρος: Γιαννακόπουλος Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Μπούρας Νίκος, Γραμματέας: Ράπτης Αθανάσιος, Ταμίας: Γιαννακόπουλος Αλέκος, Μέλη: Αντωνόπουλος Θεόδωρος, Κατής Σταύρος, Παναγιωτόπουλος Κώστας, Μαλλής Κωστας, Χολή Ελένη.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων «Η Καλλιακούδα» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Έχοντας προηγηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ευρυτάνων «Η Καλλιακούδα» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με την παρουσία αρκετών μελών και φίλων, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:30 το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ στην Ομόνοια. Την πίτα ευλόγησε ο Ευρυτάνας παπά Δημήτρης Σκόνδρας, εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου. Μετά την κοπή της πίτας απονεμήθηκαν  τιμητικές πλακέτες  στον Κωνσταντίνο Δημητρίου Ασημάκη για τις δωρεές του στο χωριό του τα Ψιανά και στον Ηλία Σπυρίδωνος Παπαδόπουλο για τις δωρεές του στο χωριό του Βύθισμα. Ακολούθησε η επίδοση επαίνων  σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές με καταγωγή από τα χωριά της περιοχής της Καλλιακούδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτιος Κουλαρμάνης και τα μέλη κ.κ.Απόστολος Αβράμπος και Χρήστος Κουτρομάνος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ.κ. Αθανάσιος Σταμάτης και Δημήτριος Δέπος αντίστοιχα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελένη Ζαγανιάρη, ο π. αντιπρόεδρος και ο π. Γενικός Γραμματέας του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου Ευρυτανίας ο ΕΥΡΥΤΟΣ κ. Δημήτριος Φαλλής και Νικόλαος Καρλιάμπας αντίστοιχα, ενώ μήνυμα με τις ευχές του για το νέο έτος έστειλε ο βουλευτής υπολοίπου Αττικής της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Οι δύο τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί πήραν από ένα καλάθι με Ευρυτανικά προϊόντα προσφορά του γνωστού Ευρυτάνα μαθηματικού καθηγητή του ΕΜΠ και προέδρου του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσειακού Κέντρου Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ  κ. Ηλία Ντζιώρα και της εφημερίδας Ευρυτανίας.