Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για δάσωση των γεωργικών γαιών

3695

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων δηλώνει η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και ενημερώνει τους επενδυτές των προγραμμάτων δάσωσης σχετικά με την διαδικασία υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής έτους 2018 των δικαιούχων του Υπομέτρου 8.1 “ΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ”-ανειλημμένες υποχρεώσεις του Μέτρου 2.2.1 “ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΏΝ ΓΑΙΩΝ” (ΠΑΑ 2007-2013).

Από 10.1.2019 έως 28.2.2019 η περίοδος υποβολής αιτήσεων

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους δικαιούχους (στα κατά τόπους Δασαρχεία)

1. Η Δήλωση εφαρμογής υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα από τους δικαιούχους για κάθε δασική επένδυση χωριστά και κατατίθεται στην συνέχεια στο αρμόδιο Δασαρχείο είτε οι δικαιούχοι απευθύνονται στο αρμόδιο Δασαρχείο για να παραλάβουν και να υποβάλλουν το έντυπο της Δήλωσης Εφαρμογής.
2. Η Ετήσια Αίτηση Πληρωμής από το ΟΣΔΕ που αφορά τα αγροτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της δάσωσης (όχι ολόκληρη την δήλωση ΟΣΔΕ).
3. Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού ή της Αστυνομικής ταυτότητας αν υπάρχουν αλλαγές.

Η μη υποβολή της δήλωσης εφαρμογής ανά ένα έτος έχει σαν συνέπεια την μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ενώ η επανάληψη της μη υποβολής το επόμενο έτος θεωρείται ως μονομερής διακοπή της επένδυσης και συνεπάγεται την επιστροφή μέρους του ποσού των ενισχύσεων που μέχρι σήμερα καταβλήθηκαν.
Τέλος γίνεται γνωστό στους επενδυτές ότι για την καταβολή της ετήσιας πριμοδότησης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ενημέρωση μέσω του ΚΕΠΠΥΕΛ του Μητρώου Αγροτών με τα φορολογικά στοιχεία έτους 2017 και ΟΣΔΕ 2017.