Ξεκίνησε το δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

2348

Πάνω από 120 οι εγγραφές στο Καρπενήσι

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου διοργανώνουν για πρώτη φορά το επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ψυχολογία, Προπονητική και Συμβουλευτική ζωής στο πλαίσιο των επαγγελματικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής, πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται ως κοινωνική- επιμορφωτική δράση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ξεκίνησε και στο Κάρπενήσι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι η μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με 55 πόλεις  με τη συμμετοχή 10.000 ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα. Στο τμήμα του Δήμου Καρπενησίου έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 120 πολίτες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχικότητα και το κοινωνικό κεφάλαιο καθώς όταν πλαισιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία γίνονται βίωμα, καλή πρακτική και νοσταλγία.

Η πρώτη θεματική ενότητα του σεμιναρίου με τίτλο: “Μια σχέση σε αδιάκοπη εξέλιξη: Κοινωνία και Περιβάλλον” πραγματοποιήθηκε από την κα Κωνσταντίνα Σκαναβή, καθηγήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Περίπου 100 επιμορφούμενοι παρακολούθησαν την πρώτη αυτή Θεματική Ενότητα με αμείωτο ενδιαφέρον. Την έναρξη των εργασιών του Επιμορφωτικού σεμιναρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.

Τα μαθήματα συνεχίζονται και θα υλοποιούνται μια φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο 15:00 -20:00  στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις επόμενες Θεματικές Ενότητες:


10 Νοεμβρίου: Κατασκευάζοντας έμφυλες ταυτότητες στην οικογένεια και το σχολείο.

1 Δεκεμβρίου:  Διαζύγιο- συνεπιμέλεια.

26 Ιανουαρίου: Αρχές οικογενειακής και συστημικής συμβουλευτικής: Θεωρητικές προσεγγίσεις, μέθοδοι και τέχνικες.

23 Φεβρουαρίου: Η Ενδυνάμωση της Αυτοεκτίμησης μέσα από την Προπονητική Ζωή.

30 Μαρτίου: Κρίσεις πανικού. Πρόβλημα ή δώρο;

6 Απριλίου: Διαχείριση και αντιμετώπιση άγχους.

18 Μαΐου: Διαταραχές προσωπικότητας και συναισθήματος.

8 Ιουνίου: Τεχνικές και πορεία συμβουλευτικών συνεδρίων.