Ξεκινάει και φέτος το ευρωπαϊκό ταξίδι για το 3ο Δημοτικό Καρπενησίου

2168

Ένα ακόμα πολύχρωμο ‘ουράνιο τόξο’ εμπειριών θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου που θα λάβουν μέρος για δεύτερη χρονιά Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229. Φέτος με μαθητικούς εταίρους σχολεία από την Ισπανία, την Πολωνία , τη Γερμανία, την Κροατία και την Φινλανδία, ο τίτλος του προγράμματος είναι R.A.I.N.B.O.W. (Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds) και κεντρικό του θέμα είναι η φιλαναγνωσία.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως την 31η Αυγούστου 2020 και οι δραστηριότητές του είναι κατανεμημένες σε έξι τρίμηνα και έξι διαφορετικά project με διαφορετική θεματολογία και εκπαιδευτικό σκοπό για τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ιδρύθηκε το eTwinning έργο με τίτλο RAINBOW- Reading Awakens Imagination, Nourishes Brain, Opens Worlds για να γορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, διενεργήθηκε διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του λογότυπου του προγράμματος, όλοι οι εταίροι κατασκεύασαν γωνιές Erasmus και τοποθέτησαν πανό σχετικά με το πρόγραμμα στα σχολεία τους, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά τις αναγνωστικές συνήθειες των μαθητών/ τριων και δημιούργησαν παρουσιάσεις για την χώρα, την πόλη, το σχολείο τους και το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας οι οποίες θα προβληθούν μαζί με το τραγούδι του προγράμματος κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Κροατία τον Δεκέμβριο του 2018.

Ακολουθεί ένα τρίμηνο αφιερωμένο στην λογοτεχνία και την ποίηση, με τη μελέτη έργων συγγραφέων σε κάθε χώρα και την πραγματοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων/ συζητήσεων και ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο του 2019 το τρίμηνο αφιερώνεται στη φιλαναγνωσία και τον εθελοντισμό.

Τα άλλα τρία project θα είναι: ‘ Η λογοτεχνία συναντά τη μαγειρική’, ‘Μύθοι, θρύλοι, παραμύθια’

και ‘Αναγνώστες χωρίς σύνορα’.

Η παιδαγωγική ομάδα εργασίας αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Αντωνίου

(διευθυντής σχολείου), Κωνσταντία Μπάρλα, Στυλιανή Ντούσιου, Χριστίνα Ξώλια, Θεοδώρα Τζιοβάρα και Μαρία Τσιαμτσιούρη (συντονίστρια του προγράμματος), φυσικά με τη στήριξη όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (http://3dim-karpen.eyr.sch.gr/).