Ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τα ‘Βουνο…παιχνιδίσματα’

2375

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η υλοποίηση του προγράμματος

Θεσμός θεωρούνται πλέον τα ΄΄Βουνοπαιχνιδίσματα’’, τα οποία πρόκειται για  καλοκαιρινές δράσεις για μικρά παιδιά υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπενησίου. Ο Δήμος Καρπενησίου προτίθεται να υλοποιήσει και το φετινό καλοκαίρι 2019 για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών με τον διακριτικό τίτλο «Βουνοπαιχνιδίσματα» την περίοδο από 17-6-2019 έως 23-8-2019

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών κατά τις προηγούμενες περιόδους που υλοποιήθηκε έτυχε ευρείας αποδοχής συγκεντρώνοντας άνω των 60 αιτήσεων ανά έτος λειτουργίας. Για το καλοκαίρι 2019 η συμμετοχή αναμένεται να κινηθεί στα ίδια και αυξημένα επίπεδα. 

Ο Δήμος Καρπενησίου θεωρεί απαραίτητη την υποβολή αιτήματος για πρόσληψη  εκπαιδευτικού προσωπικού και συγκεκριμένα: 1 ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και 1 ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ,  με κάλυψη του 70% της δαπάνης από το αντίτιμο συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ισχύει αναστολή προσλήψεων έκτακτου προσωπικού εντός της καλοκαιρινής περιόδου. Η λειτουργία του Προγράμματος είναι ιδιαιτέρως σημαντική ενόψει των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών και έχοντας υπόψη την έλλειψη ιδιωτικών δομών δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο Δήμο, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), το οποίο δεν επιτρέπει την εγγραφή του συνόλου των παιδιών των εργαζόμενων γονέων σε αυτό και την ανάγκη των εργαζόμενων οικογενειών για οργανωμένη απασχόληση των παιδιών ηλικίας 4,5 έως 12 ετών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.