Προϋπόθεση λειτουργίας η εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων

Θεσμό αποτελούν πλέον τα «Βουνοπαιχνιδίσματα», η καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών του Δήμου μας για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόγραμμα αυτό εκτός από τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και τη στήριξη των οικογενειών της πόλης του Καρπενησίου. Έτσι, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καρπενησίου προτίθεται να συνδράμει στην ενασχόληση των παιδιών λόγω της έλλειψης άλλων καλοκαιρινών δομών. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας λόγω του Covid-19, θα ακολουθηθούν πρώτα όλες οι διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του προγράμματος, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και έπειτα και εφόσον αυτό θα πραγματοποιηθεί, θα ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι ηλικίες που θα απασχοληθούν

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας (3ο Δημοτικό) και προτίθεται να απασχολήσει παιδιά ηλικίας 4.5 έως 12 ετών απευθυνόμενο σε όλους τους γονείς οι οποίοι δεν καλύπτονται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Καρπενησίου. Για την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης κρίνεται σκόπιμη η εισφορά συμμετοχής, η οποία καθορίζεται στο ύψος των 25 ευρώ για το κάθε παιδί ανά περίοδο λειτουργίας. Στόχος  είναι το πρόγραμμα αυτό, να αποτελέσει διέξοδο χαράς, δημιουργίας και άθλησης για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Για το λόγο αυτό το ημερήσιο πρόγραμμα θα κατανεμηθεί σε πολλών ειδών διαφορετικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα

Η λειτουργία του προγράμματος θα είναι καθημερινή (Δευτέρα- Παρασκευή) και το ωράριο λειτουργίας του 7:30π.μ έως 15:00μ.μ. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας των οποίων ο διαχωρισμός θα γίνει με βάση τα ηλικιακά κριτήρια.

Το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

•         7:30- 9:30 Προσέλευση των παιδιών

•         9:30-11:00 Αθλητικές δραστηριότητες και Παιδαγωγικά παιχνίδια (αθλοπαιδιές, μουσικοκινητική αγωγή, χοροί κλπ)

•         11:00-11:30 Διάλειμμα και πρόγευμα

•         11:30-12:30 Εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών (αγωγή υγείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος)

•         12:30-13:30 Ζωγραφική

•         13:30-14:30 Μεσημεριανό φαγητό

•         14:30-15:00 Ελεύθερος χρόνος

Το πρόγευμα και το φαγητό είναι στην ευθύνη των γονέων των παιδιών.

Στο χώρο του σχολείου, προβλέπονται ψυγεία για την συντήρηση των τροφίμων και φούρνοι μικροκυμάτων για το ζέσταμα των φαγητών. Για την εγγραφή του παιδιού απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης, συνοδευόμενης από ιατρική γνωμάτευση για τη δυνατότητα άθλησης του παιδιού και η καταβολή του ποσού συμμετοχής.