ΣΤΗΛΗ ΠΟΛΙΤΗ

Γράφει ο Γρηγόρης Φέρρας

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Αγράφων έχει ένα οδικό δίκτυο που ακόμη και σήμερα στο 2020 κεντρικές αρτηρίες βρίσκονται ακόμη στον χωματόδρομο. Ας πάρουμε για παράδειγμα την κεντρική αρτηρία Βαρβαριάδα- Άγραφα που χρόνια τώρα οι Αρχές του τόπου παλεύουν να δώσουν μία λύση χωρίς αποτέλεσμα…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει σοβαρές προσπάθειες, αρκετά χρήματα “πέσανε” για ασφαλτοστρώσεις αλλά οι χωμάτινες διαδρομές μοιάζουν ακόμη ατελείωτες. Δρόμοι όπως Βαρβαριάδα- Μάραθος, Παλαιοκατούνα- Σύχνικο, Επινιανά- Τροβάτο και πολλοί ακόμη βρίσκονται στον χωματόδρομο και στην πέτρα με τους κατοίκους δικαιολογημένα να αγανακτούν. Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που ξεκινούν φυσικά και από την κεντρική εξουσία καθώς δεν υπήρχε όραμα ,ούτε καν να συνδεθεί ο νομός Ευρυτανίας με τους γειτονικούς νομούς άφησε στο έλεος του Θεού και το εσωτερικό δίκτυο. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν άφηναν να δημιουργηθούν ανοικτά μυαλά..

Και να τα αποτελέσματα..

Σαν να μην φθάνουν αυτά έρχονται και οι Θεομηνίες δίνοντας την χαριστική βολή στο οδικό δίκτυο με Δήμο και Περιφέρεια να βρίσκονται σε απόγνωση αφού τα κονδύλια που θα πρέπει να διατεθούν είναι τεράστια. Και το Οδικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων να πηγαίνει ακόμη πίσω και θα πάει παραπίσω.. Όταν θα έρθει η στιγμή που ασφαλτοστρωθεί όλο το δίκτυο δεν θα έχει μείνει άνθρωπος στο νομό γιατί η ασφαλτόστρωση έφθασε να είναι προτεραιότητα .. και η ουσιώδης ανάπτυξη δευτερεύον…..