Αιτήσεις ακύρωσης/ενδικοφανείς προσφυγές για τις Βεβαιώσεις Παραγωγού των δύο Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις θέσεις «ΑΛΟΓΟΒΡΥΣΗ» και «ΒΟΥΛΓΑΡΑ» στον ορεινό όγκο της Βουλγάρας κατέθεσαν οι Δήμοι Καρδίτσας και Σοφάδων, αλλά και πολίτες, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις βεβαιώσεις που εξέδωσε η ΡΑΕ:

  1. Βεβαίωση Παραγωγού στην εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΗ ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ” για ΑΣΠΗΕ επτά (7) ανεμογεννητριών, ισχύος 24,15 MW, στη θέση «ΑΛΟΓΟΒΡΥΣΗ» των ΔΕ Μενελαίδας, Ρεντίνας και Φουρνά των Δήμων Σοφάδων και Καρπενησίου και
  2. Βεβαίωση Παραγωγού στην εταιρεία “ΣΠΙΘΑΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΠΕ” για ΑΣΠΗΕ εννέα (9) ανεμογεννητριών, ισχύος 37,8 MW, στη θέση «ΒΟΥΛΓΑΡΑ» των ΔΕ Καλλιφωνίου, Μενελαϊδας και Φουρνά των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Καρπενησίου αντίστοιχα.
    Οι αιτήσεις ακύρωσης κατατέθηκαν από τους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων μετά από αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Αιτήσεις ακύρωσης για τους δύο σταθμούς κατέθεσαν και πενήντα (50) κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας.
    Να επισημανθεί επίσης ότι ο Δήμος Καρπενησίου κατέθεσε ανάλογη αίτηση για τον ΑΣΠΗΕ τεσσάρων (4) ανεμογεννητριών στη θέση «ΚΕΡΑΣΙΑ» της ΔΕ Φουρνά και ότι στον ορεινό όγκο της Βουλγάρας μεθοδεύεται η εγκατάσταση πέντε (5) ΑΣΠΗΕ, συνολικά 27 ανεμογεννητριών, 180μ ύψους η κάθε μια.

Η δήλωση της Κίνησης Πολιτών
«Ως Κίνηση Πολιτών συνεχίζουμε τον πολύπλευρο αγώνα μας για την ακύρωση αυτών των σχεδίων και για την προστασία των βουνών μας. Ο φυσικός μας πλούτος και το παρθένο περιβάλλον της περιοχής είναι αυτά που μας κρατούνε όρθιους. Καλούμε όλους τους φίλους συνδημότες μας, τους απανταχού συγχωριανούς μας, να αντιδράσουν αποφασιστικά, συντονισμένα και οργανωμένα μέσα από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους Συλλόγους και την Κίνηση Πολιτών. Οι καιροί ου μενετοί… και πρέπει να δράσουμε χωρίς καθυστέρηση. Ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση!»