Εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και να τιμήσει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ειδικότερα, στις 25 και 26 Ιουνίου 2021 ο  Δήμος Καρπενησίου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την οστεοπόρωση με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε κατοίκους της Φουρνάς και του Καρπενησίου. Ο Δήμος θα καλύψει την φιλοξενία (διαμονή & σίτιση) της ιατρικής ομάδας. Η εξειδίκευση της πίστωσης για την ανωτέρω φιλοξενία θα γίνει από την οικονομική επιτροπή Δήμου Καρπενησίου.

15.900 ευρώ για τις επετειακές εκδηλώσεις

Παράλληλα, το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει και γιορτάζει την Επέτειο αυτή διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων σε εμβληματικές μορφές ηρώων που έδρασαν στην περιοχή μας σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του τόπου μας. Πρόκειται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που συνδέονται άμεσα με την προαγωγή των ιστορικών, θρησκευτικών και πνευματικών ενδιαφερόντων  των κατοίκων του Δήμου μας και θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 31 Ιουλίου και Κυριακή 1 Αυγούστου 2021: Τιμούμε τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη στη γενέτειρά του τον Άγιο Ανδρέα και στο Καρπενήσι.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021: Επετειακό Αφιέρωμα στον Κώστα Λεπενιώτη στη Φουρνά.

Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021: Τιμούμε τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Κύριλλο Καστανοφύλλη στον Προυσό.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021: Τιμούμε τους Αγωνιστές της Μάχης της Καλιακούδας στην Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού, περιοχή Λακκώματα Καλιακούδας.

Οι τέσσερις αυτές επετειακές εκδηλώσεις θα καλυφθούν με τη συνδρομή του Δήμου Καρπενησίου, της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ευρυτανίας, της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», του Συλλόγου Απανταχού Προυσιωτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιωτών Ευρυτανίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, του Συλλόγου Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς, του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου και του Συλλόγου Ευρυτάνων «Η Καλιακούδα». Στις εκδηλώσεις συνολικού προϋπολογισμού 15.900€ ο Δήμος Καρπενησίου θα συμβάλλει με το ποσό των 10.000 €, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επιχορηγήσει τις εκδηλώσεις αυτές με το ποσό των 5.900 €. Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Να τονίσουμε ότι η οριστικοποίηση των αποφάσεων σχετικά με τις παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου.