Οι κάτοικοι της Λάρισας αφήνουν τα παλτό τους στα δέντρα για τους φτωχούς

0
982

 

Το ραντεβού δόθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 19:30 στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας και τα πανωφόρια γέμισαν τα δέντρα της πόλης. Το κάλεσμα απεύθυναν Λαρισαίοι πολίτες, οι οποίοι ζητούν από τους κατοίκους της πόλης να φέρουν μαζί τους τα πανωφόρια που δεν χρησιμοποιούν πια και να τα αφήσουν στα δέντρα της Λάρισας για τους άπορους, ενόψει χειμώνα.

Πρωτεργάτης της εκδήλωσης είναι ο Γιώργος Τράντας, διευθυντής του 2ου σχολείου δεύτερης ευκαιρίας της Λάρισας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους πολίτες της Λάρισας και η δράση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο κ. Τραντάς είδε «ντυμένα» δέντρα με ρούχα στη Βουλγαρία πέρυσι, τα φωτογράφισε και ανέβασε τα στιγμιότυπα στο Facebook. «Αυτό που έγινε δεν το περίμενα. Είχε πάνω από 70 κοινοποιήσεις. Και τότε σκεφτήκαμε ”αφού το έκαναν αυτοί, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς; Έτσι ξεκίνησε» σημειώνει ο ίδιος σήμερα. Η εκδήλωση «Ντύνουμε τα δέντρα με πανωφόρια» προωθήθηκε μόνο μέσω των social media, ενώ μέχρι στιγμής περίπου 70 άτομα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν. Πάνω στα ρούχα θα υπάρχει η ετικέτα «φόρεσέ το», ενώ με βάση το μέγεθός τους θα τοποθετηθούν και σε ανάλογα δέντρα. Στόχος τους, μάλιστα, μεταξύ των παλτών να υπάρχουν και μερικά μικρά για τα άπορα παιδιά της πόλης.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Όχι μόνος στο κρύο». «Θέλουμε να δείξουμε ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους πως δεν είναι μόνοι τους και ότι μπορούμε να τους σταθούμε αλληλέγγυοι στην αδυναμία, στον πόνο και στη δυσκολία» εξηγεί ο Γιώργος Τράντας. Όσα από τα πανωφόρια δεν «ξεντυθούν» από τα δέντρα της πόλης, παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου που τροφοδοτεί το κοινωνικό παντοπωλείο της Λάρισας. Στόχος του κ. Τράντα είναι η εκδήλωση να γίνει θεσμός. «Μακάρι, πραγματικά, να βρει μιμητές αυτή η προσπάθεια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας» καταλήγει.

Πηγή: www.lifo.gr