Ποια η θέση της Κοινότητας για το παζάρι

Ποικίλα ήταν τα θέματα για τα οποία κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Καρπενησίου. Ειδικότερα στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2021 το συμβούλιο προτείνει την ονοματοθεσία οδού στην πόλη του Καρπενησίου σε οδό Κυρίλλου Καστανοφύλλη σε έναν οποιοδήποτε δρόμο επιθυμεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου στη θέση «Παλιάμπελα».

Επίσης θετικά αποφάσισε για την επισκευή Κοινοτικής οδού οικισμού Γοριανάδων Καρπενησίου, ύστερα από αίτηση του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου ιδιοκτήτη κατοικίας στον οικισμό Γοριανάδων Καρπενησίου, η οποία συνυπογράφεται και από τους όμορους ιδιοκτήτες, ενώ θετικά αποφάσισε και για το αίτημα εγκατάστασης μελισσοκομείου στη θέση «Λυκούρεση» Καρπενησίου. Παράλληλα η πλειοψηφία του συμβουλίου αποφάσισε θετικά για την εγκατάσταση ποιμνιοστασίου στη θέση «Πλατανιάς» Καρπενησίου, ενώ οι σύμβουλοι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Ξαναρχίζουμε μαζί» κ. Βασίλειος Καραμπάς και κ. Παναγιώτης Κοντογεώργος διατύπωσαν την εξής άποψη: «Θεωρήσαμε στην πρώτη εισήγηση από Δασαρχείο και Δήμο ότι πρέπει να ελεγχθεί η καταλληλότητα σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Καρπενησίου. Απεδείχθη ότι ήταν λάθος η εισήγησή τους, λόγω του ότι επανήλθαν με νέο διαβιβαστικό – νέα πρόταση.[…] Επιπλέον ζητούμε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Νικολάου την άποψη του για την νέα προτεινόμενη θέση λόγω του ότι γειτνιάζει με την εδαφική περιφέρεια της Κοινότητας του».

Τέλος όσον αφορά τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης η Κοινότητα Καρπενησίου ψήφισε θετικά με ψήφους τέσσερις (4) έναντι τριών (3), όμως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.