Να χαρούμε! Γιατί να μην χαρούμε που για δυο μέρες το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του νομού μας, γέμισε με υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς αυτοδιοικητικούς απ΄ όλη την Ελλάδα. Να συγχαρούμε λοιπόν και προσωπικά τον κ. Σουλιώτη, που σαν οικοδεσπότης της πόλης και σαν Πρόεδρος της ΠΕΔ, συγκέντρωσε στο Δήμο Καρπενησίου, το ενδιαφέρον όλης της Στερεάς, προετοιμάζοντας μεθοδικά τα επόμενα βήματά του στην πολιτική του σταδιοδρομία, που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν σταματάνε στο Δήμο Καρπενησίου. Να πούμε όμως τώρα και δυο πράγματα πέρα τα δελτία τύπου και πέρα από το ‘άβρεχτο’ κλίμα που κυριάρχησε μέσα στους τέσσερεις τοίχους του Συνεδριακού.

Με το προεκλογικό αίσθημα όλο και περισσότερο να φουντώνει μέσα στις καρδιές των μελλοντικών υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές, που μπορεί να έρθουν και νωρίτερααπό την ολοκλήρωση της τετραετίας της Κυβέρνησης, απ΄ ότι ακούγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εντύπωση προκαλεί ότι όλοι οι παραβρισκόμενοι προτίμησαν το ‘τσάι και συμπάθεια’. Όσοι επισκέφτηκαν το Καρπενήσι, είτε ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, δεν είχαν άραγε διαθέσιμες ο καθένας δυο ώρες από τον χρόνο τους, για συναντηθούν με συλλογικότητες, σωματεία, πολίτες του νομού που επισκέφτηκαν, ενός από τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας. Ή μήπως το βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών στο πολιτικό σκηνικό, με τις υποκλοπές και την ακρίβεια που χαώνουν ακόμα περισσότερο την Ελληνική κοινωνία, δεν δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες και να έρθουν οι εκλεγμένοι σε επαφή με τον λαό.

Δυστυχώς ο τόπος μας προς το παρόν είναι καταδικασμένος να έχει εκπροσώπηση ‘χοροεσπερίδας’ και οι τοπικοί επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων στην καλύτερη περίπτωση αρκούνται σε δημοσιοσχετίστικες αναρτήσεις, τρέχοντας να στριμωχτούν για να μην λείψουν από καμιά φωτογραφία. Ενασχόληση όμως με την πολιτική δεν σημαίνει ούτε να φοράς φανταχτερή γραβάτα, ούτε να ποστάρεις τον εαυτό σου σε κάθε εκδήλωση που πηγαίνεις και στρογγυλοκάθεσαι άκοπα στην καρέκλα μέχρι να τελειώσει, ούτε ότι δεν λείπεις από τα τραπεζώματα και τα πολιτικά συμπόσια. Δυστυχώς πολιτική σκέψη και έργο δεν παράγεται από τις ταβέρνες της Ποταμιάς.

Χορτάσαμε πια θεωρητικές ανησυχίες, δυσοίωνες προβλέψεις και παχιά λόγια από τα στόματα όλων. Η ευθύνη είναι καθαρή και πρέπει ο καθένας να την βλέπει πολύ καθαρά, από τον πρόεδρος της κάθε τοπικής κομματικής οργάνωσης, έως τον κάθε υπουργό. Οι πολίτες υποφέρουν καθημερινά, με ευθύνη τους και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο σήμερα για αβροφροσύνες και πολιτικάντικες συναντήσεις. Η ‘Βασίλω’ είναι πρώτη, αλλά δεν υπάρχουν ούτε γάμος, ούτε χαρά πια. Μόνο απόγνωση, ανασφάλεια, θυμός, έλλειψη εμπιστοσύνης. Γιατί σίγουρα όταν ακουστούν τα ‘νταούλια’ έξω από τις αίθουσες συνεδριάσεων, δεν θα είναι για γάμο…