Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Καρπενήσι, αλλά και στα Άγραφα σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Συγκεκριμένα, στις 9.30 όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των δημοτικών σχολείων, ενώ στις 10 η ώρα οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός από τους ιερείς της πόλης παρουσία των τοπικών αρχών. Η τελετή του αγιασμού σε όλα τα σχολεία κύλησε ομαλά. Μετά το πέρας του αγιασμού και τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τους ιερείς, τους διευθυντές και τους αιρετούς, οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες και προχώρησαν στη διανομή βιβλίων. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και συνεργάτες παραβρέθηκε στους αγιασμούς, όπως και εκπρόσωποι συνδυασμών. 

Τη φετινή χρονιά τα λειτουργικά κενά είναι λίγα, τόσο στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, καθώς η α’ φάση αναπληρωτών, αλλά και οι διορισμοί που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι κατάφεραν να καλύψουν μεγάλα κενά που οδηγούσαν σε δυσλειτουργία των σχολείων.

Ο αγιασμός σε Γυμνάσια ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και στα Δημοτικά

Στο 1ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Καρπενησίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Χαλκιάς Παντελής, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευρυτανίας Γιάννης Οικονομίδης, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας για να δώσουν τις ευχές τους στους μαθητές για μια δημιουργική χρονιά γεμάτη γνώση. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννακα Γιώργου, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Στο 1ο, 2ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ την τελετή του αγιασμού τέλεσαν οι ιερείς της περιοχής. Στα δημοτικά παρόντες στον αγιασμό ήταν ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταυρόπουλος Βασίλειος, ο οποίος και εκείνος ευχήθηκε καλή αρχή στους μικρούς μαθητές, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Ζαλοκώστα.

Αγιασμός Άγραφα

Παιδικές φωνές γέμισαν τα σχολεία του Δήμου Αγράφων με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες για τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο Δήμαρχος Αγράφων Καρδαμπίκης με τους Αντιδημάρχους Ανέττα Κοτρώνα και τους Συμβούλους βρέθηκαν στα χωριά των Αγράφων, για τον αγιασμό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, δίνοντας τις ευχές τους για τη νέα και δύσκολη σχολική χρονιά που ξεκινάει. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα σχολεία των Τοπικών Κοινοτήτων Ραπτοπούλου, Βαλαώρας, Δυτικής Φραγκίστας, Γρανίτσας και Αγράφων.