Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος, συνεχίζει τις ενημερωτικές συναντήσεις του, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψή του στο Καρπενήσι.

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, κ. Μπακομήτρος επισκέφθηκε αρχικά την Π.Ε. Ευρυτανίας, όπου είχε συνάντηση με την κ. Κατερίνα Καλαντζή, εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Ορεινής και Δασικής πολιτικής. Παρούσες ήταν και οι υπεύθυνες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και ενημερώθηκε για την ετοιμότητα της Π.Ε.  Ευρυτανίας. Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρη Καρατσίκη.

Στόχος των συναντήσεων είναι η επικαιροποίηση των ενεργειών πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού (COVID-19) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνέχεια της σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. Επιπλέον, τίθενται και θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς ζητήματα από μέρους των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λήψη σχετικών οδηγιών είναι 210-5212054, ενώ Νοσοκομείο αναφοράς, σε περίπτωση εμφάνισης θετικού δείγματος στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς διαθέτει δέκα θαλάμους «αρνητικής πίεσης».