Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ως πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού μετά από πρόταση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, πρωταγωνιστεί στο νέο σποτ του ΕΟΤ για την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, όπου καλεί το παγκόσμιο κοινό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Το νέο σποτ παρουσιάστηκε επισήμως στο Υπουργείο Τουρισμού με μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ από την κα Κουντουρά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο δημοφιλής αθλητής «ανέβασε» το νέο σποτ στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει εκατομμύρια ακόλουθους ανά τον πλανήτη.

Η Υπουργός αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήρθε στην Αθήνα αποκλειστικά για την επίσημη παρουσίαση του νέου σποτ και για την εθελοντική προσφορά του στην προβολή της Ελλάδας διεθνώς, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και με την οικογένειά του, ένιωσα πόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα. Ο Γιάννης μας κάνει υπερήφανους με τις  επιτυχίες του και  μας συγκινεί που σε αυτή τη διεθνή του πορεία,  έχει πάντα την Ελλάδα στην καρδιά του, και την προβάλλει με κάθε ευκαιρία παγκόσμια.

Όταν του πρότεινα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό το μεγάλο «δώρο» που έκανε στην Ελλάδα, να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σποτ και να καλέσει όλο τον κόσμο να γνωρίσει και να επισκεφτεί την πατρίδα μας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη σειρά του ευχαρίστησε την κα Κουντουρά για την τιμή που του έγινε να είναι «πρεσβευτής» του ελληνικού τουρισμού, δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό για την προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα.  Από την μεριά μου εγώ και η οικογένειά μου θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τις ομορφιές, τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να είμαι πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού γιατί αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τη χώρα μου. Είμαι πολύ υπερήφανος που με επέλεξε η Ελλάδα για αυτό, εμένα και την οικογένειά μου, και αυτό με συγκινεί».

Το νέο σποτ θα προωθηθεί διεθνώς με συντονισμένες ενέργειες μέσω του visitgreece, των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού και των ελληνικών πρεσβειών και είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/mmNqfBQUU3w