Ο Δήμαρχος Αγράφων καλεί σε ανοιχτή συζήτηση πολίτες, φορείς και συλλογικότητες μετά την απόφαση εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Άγραφα

7138

Η θύελλα που σήκωσε η απόφαση εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Άγραφα, φαίνεται ότι είναι μόνο στην αρχή της. Μετά τις έντονες αντιδράσεις πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας, στο άκουσμα της γιγαντιαίας επένδυσης αιολικού πάρκου, στις βουνοκορφές των Αγράφων, στη Νιάλα, την Κοιμωμένη των Αγράφων και το Βουτσικάκι, πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, το κλήμα είναι αρκετά τεταμένο με έντονες κινητοποιήσεις, αιτήματα για προσφυγή στο ΣΤΕ, επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, συλλογή υπογραφών, επιστολές για υποστήριξη από του Ευρυτάνες της Αμερικής και μια απάντηση από τους επενδυτές. Μια εβδομάδα πλούσια σε εξελίξεις, που απ΄ όσα  δείχνουν είναι μόνο η αρχή.

Ενημερωτική Ημερίδα με πρωτοβουλία Μπαμπαλή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής πρόκειται να διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα στην πλατεία του χωριού των Αγράφων, πιθανά στις αρχές Ιουλίου.

Οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ημερίδας, αλλά και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αγράφων, μετά από την ολοκλήρωση του ταξιδιού του κ. Μπαμπαλή στην Αμερική.

Στόχος της ημερίδας θα είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Αγράφων από τους αρμόδιους φορείς και εμπλεκόμενους για κάθε παράμετρο της υπόθεσης. Λίγες μέρες πριν φύγει, σε συνέντευξή του στο STAR LAMIAS TV, είχε αναφερθεί στο ιστορικό της έγκρισης της δημιουργίας αιολικών πάρκων στα Άγραφα από το 2011, όταν από την θέση της αντιπολίτευσης είχε καταψηφίσει την απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, αλλά συνέστησε ψυχραιμία και όχι ακραίες αντιδράσεις σε όλες τις μεριές.