Ο ήρωάς μου για το 2020: Πρόκειται για ένα παιδί δεκατριών ετών, ο οποίος σηκώθηκε από τις 06.00 το πρωί για να βοηθήσει στη δουλειά τον πατέρα του. Μάλιστα, ο νεαρός παρέμεινε στη λαϊκή αγορά έως και τις 04.00 το μεσημέρι για να βοηθήσει να μαζευτεί ο πάγκος. Ένας πελάτης (σ.σ. Κώστας Μανιάτης) ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και μάλιστα προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Αναλυτικότερα:

Ο ήρωάς μου για το 2020: Το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Κώστας Μανιάτης στο Facebook.

«Χθες το πρωί πήγα στη Λαϊκή. Κάπου εκεί στους πάγκους υπήρχε αυτός ο πιτσιρικάς (σ.σ. που βλέπεις δεξιά στον πάγκο μακριά στη φωτογραφία). Στεκόταν δίπλα στον πατέρα του και πουλούσε φρούτα.

Αυτός φίλε είναι ο ΗΡΩΑΣ μου για το 2020. Αυτός ο αρχηγός που είναι 13 χρονών και σηκώθηκε στις 6 το πρωί να βοηθήσει τον πατέρα του. Αυτός που έμεινε μέχρι τις 4 το μεσημέρι για να μαζέψει τον πάγκο. Αυτός που ο πατέρας του μου είπε με περηφάνια: «ειναι δουλευταράς και κερνάει και καφέ την αδερφή του επειδή βγάζει μεροκάματο».

Η μοναδική μου ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα βγει από τα σκατά που βρίσκεται, είναι αυτός ο πιτσιρικάς. Που βγήκε στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ την ώρα που οι φίλοι του σηκώθηκαν στις 11:00. Γκρίνιαξαν στη μάνα τους γιατί τους έφερε να φάνε κουλούρι, ενώ ήθελαν τυρόπιτα. Που χαμογελούσε όταν ο κόσμος αγόραζε και σκιζόταν στη δουλειά. Την ίδια ώρα που άλλοι μεγαλύτεροί του έχουν χορτάσει αμπελοφιλοσοφία στα καφέ.

Γκρίνιαζα ότι δεν ήθελα να πάω για δουλειά χθες Σαββατιάτικα μέχρι που είδα αυτόν τον τυπάκο. Και μετά το βούλωσα και μπήκα στο αυτοκίνητο με τη σκέψη ότι η μόνη λύση, είναι να ανακαλύψουμε ξανά το νόημα της σκληρής δουλειάς όπως κάνανε οι παππούδες μας. Της κανονικής δουλειάς και όχι τα ευκολάκια και φούμαρα που μας πουλάνε διάφοροι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους. Ευχαριστώ τον πιτσιρικά που μου το θύμισε… Σκέψεις ενός πελάτη μας….». (Πηγή: newsitamea.gr)