Η Γιάννα Χορμόβα θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση

Τριήμερες θα είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά κατά την οποία δεν είχε διεξαχθεί η καθιερωμένη παρέλαση, λόγω κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 με γενικό σημαιοστολισμό. Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιείται ο εορτασμός στα Σχολεία Δημοτικής, Μέσης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, με ομιλίες και εορταστικό πρόγραμμα και η απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στα μνημεία των Ηρώων. Παράλληλα από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 θα γίνει η φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου 2021

Αναφορικά με το Καρπενήσι ο εορτασμός ξεκινά με χαιρετισμό της ημέρας με κωδωνοκρουσίες και έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία από την υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Διονύσιο Παρούτσα εκπαιδευτικό Α’θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και  η κατάθεση στεφάνων απότις Αρχές του τόπου, τους Διευθυντές της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Καρπενησίου και τους εκπροσώπους των Συλλόγων. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί η Ευρυτάνισσα Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Γιάννα Χορμόβα.

Στις 11.15 π.μ. θα διεξαχθεί η Παρέλαση επί της κεντρικής οδού Αποδήμων Ευρυτάνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων του Νομού Ευρυτανίας. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Σχετικά με το Δήμο Αγράφων οι εκδηλώσεις τιμής και οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 10.30 πμ στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, δηλαδή στο Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου, στη Δυτική Φραγκίστα, στα Άγραφα, στη Γρανίτσα και στο Ραπτόπουλο. Επίσης θα γίνουν εκδηλώσεις στις κοινότητες που λειτουργούν δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία, όπως η Παλαιοκατούνα, η Βαλαώρα κλπ.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη

«Με υπερηφάνεια γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940. Τιμούμε την πίστη στην ελευθερία και τη δημοκρατία με τις οποίες η χώρα μας έχει ταυτιστεί, την αυτοθυσία των προγόνων μας, το πνεύμα ενότητας αλλά κυρίως την αγάπη για την πατρίδα. Αυτή η αγάπη είναι που ενώνει τους Έλληνες και συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος αλληλεγγύης και εθνικής ομοψυχίας. Αυτό το ιστορικό μάθημα δεν πρέπει να λησμονηθεί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι αυτή τη δύσκολη, για τον τόπο και το λαό μας, συγκυρία και επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές μας δυνάμεις με αποφασιστικότητα, συνέπεια και επιμονή να καταφέρουμε να πορευθούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής».